Reunió de representants de Mossos d'Esquadra i Policia Local a Cerdanyola
Reunió de representants de Mossos d'Esquadra i Policia Local a Cerdanyola | Mossos d'Esquadra

 

 

Els comandaments dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) i els caps de les policies locals del Vallès Occidental van dur a terme una jornada de treball conjunta per millorar la cooperació. Ho van fer aquest dimarts 12 de novembre a la Carpa del Parc Tecnològic del Vallès, a Cerdanyola, amb la intenció de fer més efectiva l'eficiència contra els delictes que més preocupen als veïns del Vallès i de tota Catalunya, entre els que destaquen especialment els robatoris a domicilis.

 

 

La trobada es va iniciar amb unes paraules de l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Cordón i el Comissari Cap de la RPMN, Sergi Pla, que va aprofitar la jornada per presentar-se, ja que fa pocs mesos que s'ha incorporat al càrrec. El comissari Pla va expressar la seva intenció de treballar estretament amb les policies locals per tal de reduir al màxim els delictes. En aquest sentit el comissari va transmetre la idea que la fluïdesa de la informació entre els cossos policials és molt important per tal de millorar l'eficiència.

 

 

També va intervenir la Comissària Sotscap de la RPMN, Alícia Moriana que també va aprofitar per presentar-se i definir les línies d'actuació més importants dels dos cossos policials. La comissària va remarcar que el principal problema de la regió són els robatoris a domicilis, i per aquest motiu s'estan abocant molts recursos (USC, Trànsit, Unitats d'Investigació…), i la col·laboració de les policies locals és cabdal en la lluita contra aquesta tipologia delictiva.

 

 

La jornada va continuar amb la intervenció del nou Cap de l'Àrea d'Investigació Criminal de la RPMN, l'Inspector Josep Antoni López Garzón. L'inspector va fer balanç de les dades dels robatoris del 2019 i va presentar les tècniques que actualment fan servir els lladres en la seva activitat per tal de fer-los front.

 

 

La reunió va finalitzar amb la intervenció del Cap de la Unitat de Policia Administrativa, el sotsinspector Francesc Marsol que van donar diversos consells sobre les seves respectives àrees i es van establir ponts per futures col·laboracions.

 

 

Està previst que aquestes jornades es facin a la resta de localitats de la Regió Policial Metropolitana Nord, que engloba els municipis de les comarques del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme, a més de les ciutats de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besós i Badalona