Sopa de ceba per a passar el fred

by | nov. 13, 2019 | Pa Amb Oli

La sopa de ceba és ideal pels dies freds de tardor o hivern

La sopa de ceba és ideal pels dies freds de tardor o hivern | Factorgastronomic.com

 

 

La tardor ha portat baixes temperatures, dies més curts i una sèrie de condicions que, a taula signifiquen una cosa: ve més de gust menjar calent. I no ho diem perquè sí: el menjar calent no només escalfa el nostre organisme, sinó que també ens dóna una sensació de plaer i revifa els ànims per seguir treballant en el nostre dia a dia. Per això, pels mesos freds, és important tenir al receptari un dels plats més calents de la cultura gastronòmica: la sopa.

 

 

Ja vam proposar una de les sopes més famoses del receptari tradicional en explicar-vos com fer una sopa d'all. Tanmateix, en la varietat hi ha el gust i la sopa de ceba que avui us portem té l'avantatge de ser encara més barata i més senzilla que la seva cosina. A la vegada, no cal ni explicar els beneficis nutritius que té aquest àpat que, unint el formatge, el pa, la ceba i el brou es torna en un plat completíssim, alhora que boníssim. 

 

 

Voleu saber com fer-lo? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a dues persones?

  • 800 ml de brou de pollastre o carn
  • Tres cebes mitjanes tallades en juliana
  • 30 g de mantega
  • 100 ml de vi blanc sec
  • Una o dues llesques de pa rústic per persona (torrat o sense torrar)
  • Formatge gruyère, emmental o comte ratllat al gust
  • Mitja cullerada sopera de farina (uns 15 g)
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Opcional: julivert o coriandre picat

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, desfem la mantega en una cassola amb un raig d’oli d’oliva i sofregim a foc lent la ceba tallada en juliana durant 30 minuts 
  • Hem de fer que es vagi caramel·litzant poc a poc, vigilant que no es cremin les puntes. Si veiem que s’enfosqueix massa, podem afegir una mica de brou o aigua per refredar-la i allargar la cocció
  • Mentre fem la ceba, comencem a escalfar el brou perquè, quan l’hàgim de fer servir, ja estigui calent
  • Quan la ceba ja tingui un bon color marró caramel (ni massa transparent ni massa torrada), incorporarem mitja cullerada de farina i courem durant 3 minuts
  • Ara hi afegirem el vi blanc i el deixarem reduir durant 1 minut, aproximadament
  • Seguidament, incorporarem el brou, salpebrarem al gust i courem durant 25-30 minuts a foc lent i amb la cassola mig tapada
  • Per servir els plats, posarem la sopa de ceba en cassoles de fang o plats que puguin anar al forn. Hi disposarem al mig una o dues llesques de pa rústic i escamparem per sobre el formatge ratllat al gust
  • Posarem el grill del forn durant un minut fins que el formatge es fongui i agafi un bonic color torrat
  • Opcionalment, es pot acabar de decorar la sopa de ceba amb julivert o coriandre picat per damunt
  • Ja podem servir i gaudir!

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: