Bona acollida de la primera conferència de Vallès Empresa a Sant Cugat

by | nov. 15, 2019 | Societat

Oriol Amat durant la seva conferènca d'ahir a Sant Cugat

Oriol Amat durant la seva conferènca d'ahir a Sant Cugat | Vallès Empresa

 

 

Un centenar d'empresaris i representants de l'entorn empresarial del Vallès van escoltar aquest dimecres 13 la conferència d'Oriol Amat, al Trade Center de Sant Cugat, sobre les “Perspectives econòmiques 2019-2020: disrupcions i incerteses“, emmarcada dins el programa de conferències de Vallès Empresa. I van poder conèixer la resposta a la pregunta de: estem preparats per afrontar el nou escenari econòmic?

 

 

Amat, degà de la UPF Barcelona School of Management i Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la UPF, es definia com a una persona “no catastrofista” i assegurava que “ens trobem en un moment de decreixement econòmic de baixa intensitat però no podem parlar de crisis. Els últims dos anys el creixement ha estat menor però pel 2021 la previsió torna a ser de lleuger creixement”. No obstant, el catedràtic afirmava que tot dependrà del que fem.

 

 

En aquest sentit seran fonamentals aspectes com la cooperació empresarial o la relació eficient i proactiva entre el sector públic i privat. Així com la millora en valors de les empreses a través de la RSC, la recerca de l'excel·lència empresarial i de l'aposta per les persones.

 

 

El públic va omplir la sala del Trade Center

El públic va omplir la sala del Trade Center | Vallès Empresa

 

 

Oriol Amat apuntava també que en aquest panorama, l'R+D ha de jugar un paper fonamental. La recerca és una de les fortaleses de les empreses però també una debilitat. “A Catalunya som molt bons en recerca bàsica. I la productivitat científica és mol bona. De fet, produïm l'1% de la ciència mundial” –declarava. Però, per contra, la inversió en R+D és molt baixa si es compara amb la que fan els països de la UEM (Unió Econòmica i Monetària).

 

 

La conferència va ser la primera del programa Vallès Empresa, la iniciativa empresarial endegada fa tant sols unes setmanes per un grup d'empresaris del Vallès amb l'objectiu d'afavorir l'empoderació i creixement del teixit empresarial de la zona. Així ho recordava Francisco Hidalgo, administrador de Goldwaters & Partners SL, empresa promotora de la iniciativa.

 

 

L'acte va comptar també amb la participació de Pere Soler, tinent d'alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport de l'Ajuntament de Sant Cugat, qui va lloar la iniciativa de Vallès Empresa i va remarcar la importància d'establir aliances entre l'Administració i el món empresarial. “Quan l'associacionisme empresarial no té la força necessària per tirar projectes endavant, l'Administració ha de ser la crossa que els ajuda a seguir endavant, per exemple, posant a la seva disposició eines vitals com pot ser incidir en la fiscalitat” –explicava Soler.

 

 

La propera cita del programa Vallès Empresa serà el 28 de gener de 2020 a Cerdanyola del Vallès, amb el professor Gregorio Labatut que parlarà sobre “La importància de la prevenció del blanqueig de capitals a l'empresa”.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: