[VÍDEO CURT] La Unió de Veïns convida a conèixer la petjada de carboni de Bellaterra

by | nov. 19, 2019 | Societat

Un tomb per Bellaterra a la primavera

Bellaterra té potencial per a convertir-se en una urbanització pionera en descarbonització, segons l'entitat veïnal | Toni Alfaro

 

 

L’Auditori de l’Escola Ramon Fuster serà el lloc escollit per la presentació dels resultats de l’Estudi de Dependència del Carboni de Bellaterra, el pròxim 21 de novembre. A les 19 h, la Unió de Veïns de Bellaterra convocarà a mitjans locals i autonòmics, així com a tots els interessats, per donar a conèixer les conclusions d’aquest pioner estudi impulsat per un conveni de col·laboració entre la Universitat d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i l'entitat veïnal.

 

 

Amb motiu de l'esdeveniment, des de l'associació de veïns han el·laborat aquest vídeo per a encoratjar a tothom a assistir i veure uns resultats que no només revel·laran una realitat ecològica, sinó també una sèrie de millores per l'estalvi energètic i, per tant, econòmic de cada llar:

 

 

 

Per realitzar l’Estudi s’han visitat 40 edificis de Bellaterra. Aquests edificis han permès elaborar un informe sobre el nivell de dependència de carboni de la urbanització. Al març, els alumnes del màster universitari Màster d'Intervenció Sostenible sobre el Medi Construït (MISMeC) van començar a analitzar els edificis participants comprovant diferents dades com l’any de construcció de la casa, el sistema de calefacció utilitzat o els hàbits de consum energètic dins dels edificis.

 

 

Gràcies a aquesta anàlisi en profunditat, realitzada pels alumnes del MISMeC, Bellaterra ha aconseguit una radiografia del seu nivell de dependència del carboni i un full de ruta per millorar l’eficiència energètica i l’habitabilitat dels seus edificis.

 

 

Però aquesta no és l’única iniciativa en termes de sostenibilitat que s’ha impulsat a Bellaterra. Aquest estudi s’emmarca dins el projecte Bellaterra + Sostenible 2030, un conjunt de mesures i accions que pretenen convertir Bellaterra en una de les urbanitzacions més sostenibles de Catalunya.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: