Alumnes de l'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV)han realitzat, al llarg d'aquest any 2019, un estudi sobre la dependència del carboni de Bellaterra. L'estudi ha volgut esbrinar, a partir de l'anàlisi de diverses variables al voltant de 40 edificis de la urbanització i aspectes com la mobilitat i l'urbanisme, quina quantitat de CO2 es genera a Bellaterra. Alhora, ha servit perquè els propietaris de les llars i edificacions coneguin quin tipus de consum energètic tenen i com millorar-lo. 

 

 

En aquest sentit, des de la Unió de Veïns han col·laborat des del primer dia amb els alumnes del Màster d'Intervenció Sostenible en el Medi Construït de l'ETSAV per a facilitar la viabilitat de l'estudi. Una col·laboració que arribarà al seu punt àlgid aquest dijous 21 de novembre, quan es faran públics els resultats de l'estudi pioner sobre la petjada de carboni al barri. Concretament, la presentació es farà a les 19 h, l'Auditori de l'Escola Ramon Fuster, al carrer Escultor Vallmitjana, 9, a Bellaterra.

 

 

A la trobada hi assistiran diversos mitjans de comunicació i estarà oberta a tothom. 

 

 

Una iniciativa, la de l'estudi, que s'emmarca dins un seguit de mesures que la Unió de Veïns està fent al barri per a millorar la seva sostenibilitat i encaminar-lo per ser una urbanització capdavantera en descarbonització i protecció del medi ambient, recollides en el projecte “Bellaterra Més Sostenible 2030“. Entre les diferents accions que s'han impulsat, hi ha hagut la presentació per la instal·lació col·lectiva de plaques fotovoltaiques del col·lectiu Revosolar i el plantejament del Parc del Torrent de la Bonaigua, a més de la presentació d'aquest dijous.