Els veïns de Bellaterra busquen signatures en contra del tribut metropolità

by | nov. 25, 2019 | Societat

La Farmàcia de Bellaterra és un dels llocs on es pot signar en contra de l'impost de l'AMB

La Farmàcia de Bellaterra és un dels llocs on es pot signar en contra de l'impost de l'AMB | Redacció

 

 

La Plataforma No Tribut AMB de Cerdanyola del Vallès ha engegat, a través d'alguns veïns, una recollida de signatures a Bellaterra en contra de l'impost metropolità derivat de la inclusió de Bellaterra i Cerdanyola a la zona 1 de transport metropolità. Aquest passat cap de setmana, 23 i 24 de novembre, s'han deixat diversos fulls per a recollir signatures a diferents establiments del barri, amb la intenció de sumar suports per la retirada de l'impost

 

 

Els fulls de recollida de signatures estan ja disponibles a la Farmàcia Bellaterra, la Llibreria Paper's, el Bar del Club Bellaterra i l'Hostal Sant Pancraç. Des de l'organització encoratgen als veïns de Bellaterra a participar, no només en la recollida de signatures, sinó també en les diverses mobilitzacions que s'estan duent a terme a la ciutat en contra de l'impost metropolità

 

 

Què és el tribut metropolità i com afecta els bellaterrencs?

 

El tribut metropolità va començar a cobrar-se als ciutadans durant les últimes setmanes, tot i que la seva implantació venia determinada des de la integració de Bellaterra  a la primera corona metropolitana, el passat 1 de gener. El càlcul de l'impost correspon a un percentatge del valor cadastral de cada immoble, que segons expliquen des de l'EMD de Bellaterra aquest primer any vindria amb un descompte del 60%. A partir de l'any vinent, el tribut metropolità es cobrarà de forma íntegra, segons l'entitat.

 

 

Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han creat un portal web per a temes específicament relacionats amb el tribut, on es poden consultar tots els dubtes respecte al seu càlcul, calendari de pagament, i tràmit, entre altres qüestions d'interès. 

 

 

La Plataforma, per la seva banda, ha convocat una nova jornada de protesta aquest dijous 28, abans del ple de l'Ajuntament de Cerdanyola, a les 17.30 h, davant el consistori cerdanyolenc. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: