25N: Les ciutadanes es manifesten contra les violències masclistes

by | nov. 26, 2019 | Societat

Les cerdanyolenques s'han manifestat amb motiu del 25N

Les cerdanyolenques s'han manifestat amb motiu del 25N | Laura Arias

 

 

El dilluns 25 de novembre prop d'un centenar de cerdanyolencs i cerdanyolenques s'han manifestat contra la violència de gènere en el Dia Internacional contra les Violències MasclistesLa Figa Rebel ha organitzat la Marxa Feminista a Cerdanyola “perquè és important trencar el silenci també en l'àmbit local, perquè aquest és un problema de tots”, segons han explicat els membres del col·lectiu feminista de la ciutat. 

 

 

La manifestació ha començat a les 19.30 h a la seu de la Figa Rebel, on es va plantar una figuera com a símbol feminista i per recuperar “l'emblema sobretot en un dia com aquest”. Les manifestants avui han trencat el silenci als carrers de la ciutat amb una cassolada i entonant lemes com “amb roba o sense roba, el meu cos no es toca”, “germana, jo sí que et crec!”, “no són morts aïllades, són feminicidis”.

 

 

 

 

Fent picar ben fort les cassoles, la marxa feminista ha arribat a l'Ajuntament i s'ha llegit el Manifest. “Els masclistes maten juntament amb un estat que ens desprotegeix a les dones, i un sistema que els ampara a ells”. Avui la ciutat de Cerdanyola ha reivindicat “l'autodefensa feminista, la llibertat i la sororitat. No pararem: ni una més assatjada pel carrer, ni una més maltractada, ni violada ni assasinada”. 

 

 

A la plaça de Francesc Layret també s'hi ha fet un minut de silenci en record a totes les víctimes assassinades per violència masclista durant aquest any 2019. La xifra ja s'eleva als 93 feminicidis. 

 

 

 

 

93 feminicidis en tot l'estat espanyol al 2019

 

Són un total de 93 dones les que han estat assassinades per violència masclista enguany. Als 51 assassinats oficials, que només condemnen el cas quan hi ha hagut una relació sentimental, s'hi han d'afegir els assassinats restants comesos per homes a les dones pel simple fet de ser-ho. 

 

 

Activitats durant tota la setmana 

 

Després dels actes commemoratius del dilluns 25 de novembre, el dimecres 26, la Creu Roja local acollirà activitats de sensibilització per a infants (de 17 a 18.30h). El mateix dia 26, Dones per la Igualtat organitza al seu local la presentació del llibre Lucía, de J. Clara Fernández.

 

 

El dijous 28, l’Ajuntament ha organitzat una sessió formativa per a professionals i entitats sobre les LGTBIQ+fòbies. El mateix dia, però a les 18h, la Biblioteca Central oferirà una sessió de contacontes contra les Violències Masclistes a càrrec d’Itsasne Gaubeca.

 

 

El dimarts 3 de desembre a les 19.30 h, l’EMD de Bellaterra acollirà un taller-debat obert a la ciutadania sota el títol ‘Violències masclistes i vida quotidiana’. Un dia després, el dimecres 4, el Servei d’Immigració de l’Ajuntament oferirà una sessió d’assessorament jurídic grupal per a dones treballadores estrangeres al CIARD (carrer de les Belles Arts, 19). Per assistir-hi cal inscriure’s enviant un correu a immigracio@cerdanyola.cat. A més, fins a l’1 de desembre, el MAC ofereix l’exposició “Dones al carrer, una mostra artística” “per fer visible la manca de nomenclàtor en femení de la ciutat”. Des de la Creu Roja també oferiran activitats de sensibilització per la població del 21 al 25 de novembre.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: