25N: Les ciutadanes es manifesten contra les violències masclistes

by | nov. 26, 2019 | Societat

Les cerdanyolenques s'han manifestat amb motiu del 25N

Les cerdanyolenques s'han manifestat amb motiu del 25N | Laura Arias

 

 

El dilluns 25 de novembre prop d'un centenar de cerdanyolencs i cerdanyolenques s'han manifestat contra la violència de gènere en el Dia Internacional contra les Violències MasclistesLa Figa Rebel ha organitzat la Marxa Feminista a Cerdanyola “perquè és important trencar el silenci també en l'àmbit local, perquè aquest és un problema de tots”, segons han explicat els membres del col·lectiu feminista de la ciutat. 

 

 

La manifestació ha començat a les 19.30 h a la seu de la Figa Rebel, on es va plantar una figuera com a símbol feminista i per recuperar “l'emblema sobretot en un dia com aquest”. Les manifestants avui han trencat el silenci als carrers de la ciutat amb una cassolada i entonant lemes com “amb roba o sense roba, el meu cos no es toca”, “germana, jo sí que et crec!”, “no són morts aïllades, són feminicidis”.

 

 

 

 

Fent picar ben fort les cassoles, la marxa feminista ha arribat a l'Ajuntament i s'ha llegit el Manifest. “Els masclistes maten juntament amb un estat que ens desprotegeix a les dones, i un sistema que els ampara a ells”. Avui la ciutat de Cerdanyola ha reivindicat “l'autodefensa feminista, la llibertat i la sororitat. No pararem: ni una més assatjada pel carrer, ni una més maltractada, ni violada ni assasinada”. 

 

 

A la plaça de Francesc Layret també s'hi ha fet un minut de silenci en record a totes les víctimes assassinades per violència masclista durant aquest any 2019. La xifra ja s'eleva als 93 feminicidis. 

 

 

 

 

93 feminicidis en tot l'estat espanyol al 2019

 

Són un total de 93 dones les que han estat assassinades per violència masclista enguany. Als 51 assassinats oficials, que només condemnen el cas quan hi ha hagut una relació sentimental, s'hi han d'afegir els assassinats restants comesos per homes a les dones pel simple fet de ser-ho. 

 

 

Activitats durant tota la setmana 

 

Després dels actes commemoratius del dilluns 25 de novembre, el dimecres 26, la Creu Roja local acollirà activitats de sensibilització per a infants (de 17 a 18.30h). El mateix dia 26, Dones per la Igualtat organitza al seu local la presentació del llibre Lucía, de J. Clara Fernández.

 

 

El dijous 28, l’Ajuntament ha organitzat una sessió formativa per a professionals i entitats sobre les LGTBIQ+fòbies. El mateix dia, però a les 18h, la Biblioteca Central oferirà una sessió de contacontes contra les Violències Masclistes a càrrec d’Itsasne Gaubeca.

 

 

El dimarts 3 de desembre a les 19.30 h, l’EMD de Bellaterra acollirà un taller-debat obert a la ciutadania sota el títol ‘Violències masclistes i vida quotidiana’. Un dia després, el dimecres 4, el Servei d’Immigració de l’Ajuntament oferirà una sessió d’assessorament jurídic grupal per a dones treballadores estrangeres al CIARD (carrer de les Belles Arts, 19). Per assistir-hi cal inscriure’s enviant un correu a immigracio@cerdanyola.cat. A més, fins a l’1 de desembre, el MAC ofereix l’exposició “Dones al carrer, una mostra artística” “per fer visible la manca de nomenclàtor en femení de la ciutat”. Des de la Creu Roja també oferiran activitats de sensibilització per la població del 21 al 25 de novembre.

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: