Croquetes de camagrocs, una alternativa original i de temporada

by | nov. 27, 2019 | Pa Amb Oli

Croquetes de camagrocs

Croquetes de camagrocs | La Fada Gourmet

 

 

La tardor, per a molts, és època de bolets. Tot i que molts somien amb grans cistells plens d'ous de reig, trompetes de la mort i rovellons, el cert és que anar al bosc, sobretot a la zona del Vallès, implica trobar pocs exemplars com aquest. Tanmateix, als nostres boscos sí que hi ha un bolet comestible i molt abundant: el camagroc, que tot i ser molt més petit, és també apreciat a la cuina.

 

 

Ara bé, és difícil basar un àpat en els camagrocs, i sovint es converteixen en un condiment per a arrossos i pasta. Si us sobren camagrocs i no sabeu què fer-ne, us proposem una recepta ideal per aprofitar aquests petits fruits del bosc, alhora que en traiem suc: croquetes de camagrocs. Una opció original per a sorprendre als amants dels bolets i treure profit a ingredients senzills per a fer-los excel·lents.

 

 

Us hi animeu? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  

  • 300 gr de camagrocs fregits i tallats menuts
  • 120 g de mantega
  • 120 g de farina
  • Una ceba gran trinxada petita
  • Un litre de llet
  • Pebre negre
  • Nou moscada
  • Sal
  • Oli, pa ratllat, farina i ou per fregir

 

 

Mans a la cuina!

  

  • Primer netegem, tallem i fregim els camagrocs
  • En una paella, deixem desfer la mantega
  • Hi coem la ceba fins que quedi transpoarent
  • Ara escalfem la llet en un cassó, hi ratllem una mica de nou moscada, sal (1 cullaradeta aproximadament) i pebre negre al gust
  • Quan la ceba és transparent, hi afegim de cop la farina, barrejant bé i sense parar fins que quedi tot ben integrat
  • Després hi aboquem la llet i, amb una batedora, ho anem remenant poc a poc  
  • Ara incorporem els camagrocs i continuem remenant fins que la pasta es solidifiqui
  • Aproximadament, la tindrem uns 20 minuts al foc, sense deixar de remenar i anant amb molt de compte que no es cremi
  • Un cop passat aquest temps, ho posarem tot en una safata perquè es refredi i ho tapem amb paper film perquè no es floreixi ni es faci crosta 
  • Un cop fred podem començar a fer les croquetes: les passem per farina, ou i pa ratllat abans de fregir-les fins que quedin daurades
  • Ja es poden servir!

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: