Pere Solà, director del Parc de l'Alba, explica el pla director urbanístic als assistents
Pere Solà, director del Parc de l'Alba, explica el pla director urbanístic als assistents | Toni Alfaro

 

 

El Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional contempla un 48% d'espais verds i preveu construir habitatge per a 15.000 persones. Aquesta és una de les dades destacades que s'extreuen de la presentació del pla urbanístic que ha de donar continuïtat a la ciutat de Cerdanyola en direcció a Sant Cugat, aprofitant els terrenys disponibles entre les dues localitats. 

 

 

L'acte, que es va fer aquest dimarts 26 de novembre al Centre Cívic, va aplegar vora una quarantena de persones que van apropar-se a escoltar l'exposició de les directrius del pla urbanístic. Durant la xerrada, el director del Parc de l'Alba, Pere Solà, va desgranar tota la planificació pel que fa a habitatge, zones comercials, equipaments municipals, terrenys empresarials i zones verdes

 

 

A l'acte també hi van assistir el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i la regidora d'Urbanisme, Maria Eulàlia Mimó

 

 

Seguidament, podeu veure el vídeo de tota l'exposició:

 

 

 

 

També podeu veure la projecció urbanística en el següent plànol. En vermell, la zona residencial amb habitatges assequibles; en blau, la zona per a empreses innovadores; en lila, els eixos comercials i d'oci; en groc, els espais reservats a equipaments esportius, culturals, sanitaris socials i educatius; en verd, espais verds:  

 

Plànol del Pla Director Urbanístic del Centre Direccional
Plànol del Pla Director Urbanístic del Centre Direccional | Parc de l'Alba

 

 

Es preveu la creació de 30.000 llocs de treball

Entre altres qüestions, el PDU destacava una aposta clara pel predomini dels espais verds i les zones per habitatge social o del mercat regular, en detriment d'algunes zones comercials que, si bé tindran un espai reservat, serà menor al planificat inicialment. D'altra banda, Solà va destacar la creació d'espais per a empreses “innovadores”, en el que es coneixerà com el Barcelona Synchrotron Park, que generaran al voltant de 30.000 llocs de treball i que acolliria centres de processament, entre d'altres d'empreses d'abast internacional com IBM, La Caixa i T-Systems. 

 

 

També va posar de relleu la intenció d'apostar per millorar els “ecoductes” i la revitalització dels espais naturals, en especial el corredor verd que ha d'unir la fauna del Parc de Collserola amb la del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. A més, Solà va incidir en la reestructuració i adaptació del trànsit, posant el trànsit de persones i bicicletes per davant del transport públic o, en últim lloc, el vehicle privat. En aquest punt, va destacar la creació de ramals de Ferrocarrils de la Generalitat que uniran la Universitat Autònoma amb el Centre Direccional i la resta de la ciutat, a més de la reorganització del servei de busos, incloent diverses línies noves. 

 

 

Un cop acabada l'exposició, el públic va poder formular diverses preguntes al director del Parc de l'Alba, que van estar especialment adreçades a la manca d'afectació per a Bellaterra de la major part del projecte. També es va preguntar sobre les repercussions al trànsit i l'aparcament, el punt de vista ecològic del pla i el funcionament del nou sistema de transport públic projectat, entre d'altres. 

 

 

Podeu veure tota la presentació al vídeo, més amunt. També podeu consultar la web del Parc de l'Alba per a més informació.

 

 

Prop d'una quarantena de persones van assistir a l'acte, al Centre Cívic
Prop d'una quarantena de persones van assistir a l'acte, al Centre Cívic, i van poder formular preguntes | Toni Alfaro