Òscar Playà, director de T-Mobilitat, i Joan Prat, director general de l'AMTU, van parlar sobre el projecte
Òscar Playà, director de T-Mobilitat, i Joan Prat, director general de l'AMTU, van parlar sobre el projecte | Ajuntament de Sant Quirze

 

 

La T-Mobilitat hauria d'estar implantada a finals del 2020 a tots els municipis de Catalunya, i també a Bellaterra. Això és el que van destacar en una reunió celebrada el passat dia 12 de novembre a Sant Quirze del Vallès en el que l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) va parlar sobre la implantació d'aquest sistema de regulació del transport públic. Segons van afirmar, el sistema ja s’ha començat a implantar a 18 municipis de la corona de Barcelona. 

 

 

A la sessió hi va assistir el regidor de Manteniment de l’Espai Públic i Infraestructures de l'Ajuntament de Sant Quirze, David Caminal. Per part d’AMTU, hi van intervenir el director general, Joan Prat, el director de T-Mobilitat, Òscar Playà, i altres responsables d’estudis i projectes. Segons Caminal “el nou sistema ofereix les màximes facilitats a les persones usuàries de manera que l’ús dels transport públic sigui el més eficaç per als seus desplaçaments. Fomentem així la mobilitat sostenible i apostem per una opció multimodal que permet combinar diversos transports amb una sola eina”.

 

 

La T-Mobilitat és un nou sistema de transport que permetrà calcular el preu del transport públic de manera personalitzada. Cada usuari/a pagarà en funció de les seves rutines de transport, els quilòmetres recorreguts i la freqüència amb què utilitzi el transport públic. Es tracta d’una targeta unipersonal que substitueix gradualment tota la gamma actual de títols de transport. 

 

 

L’alcaldessa santquirzenca, Elisabeth Oliveras, va manifestar la seva confiança en el nou sistema: “esperem que d’aquesta manera es redueixi el greuge que pateix la nostra ciutadania, doncs Sant Quirze del Vallès forma part de la segona corona de l’àrea metropolitana, i els títols són més cars que en el cas dels municipis de la zona 1. Amb la nova targeta no hi haurà diferències, cadascú pagarà en funció dels paràmetres de distància i ús”.

 

 

Un dels canvis importants afectarà al sistema de pagament. Amb la T-Mobilitat el sistema permetrà el prepagament, el postpagament (domiciliació bancària), la recàrrega per Internet i el pagament pel mòbil. Finalment, cal remarcar que es preveu que a finals de 2020 el nou sistema estigui totalment implantat a tots els municipis de Catalunya.