La UAB projectarà el documental MOON pels 50 anys de l’allunatge d’Armstrong

by | nov. 28, 2019 | Cultura

El documental tracta com ha canviat la visió de la Lluna a la nostra societat des de l'arribada de l'home a la seva superfície

El documental tracta com ha canviat la visió de la Lluna a la nostra societat des de l'arribada de l'home a la seva superfície | UAB

 

 

La periodista romana Emanuela Audisio, darrera guanyadora del premi Vázquez Montalbán, presentarà MOON, un documental dirigit per Malina De Carlo i del qual ella n’és autora, el proper dilluns, 2 de desembre, a les 12h, a la Sala Cinema de la Plaça Cívica de l'Autònoma. L’obra, realitzada amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna, és una producció de 3D Produzioni, en col·laboració amb la cadena de TV Sky Arte, Omega i amb el patrocini de l’Agència Espacial Italiana (ASI).

 

 

El documental planteja com ha canviat la nostra mirada a la Lluna en aquests cinquanta anys, a les arts, a la ciència i a la nostra vida quotidiana. L'escriptor Paolo Giordano guia els espectadors en un viatge de la Terra a la Lluna, per després tornar a la Terra, tot parlant amb científics, historiadors de l’art, fotògrafs, intèrprets, astronautes i ciborgs, per descobrir la nostra fascinació per la Lluna. El rodatge es fa a diferents països i contextos, enriquit per imatges amb ubicacions espectaculars.

 

 

L’acte comptarà amb la participació de Paolo Giordano, físic i escriptor, i Nanda Rea, astrofísica i investigadora titular del CSIC. Està organitzat conjuntament pel Consolat de la República Italiana i pel Vicerectorat de Relacions Internacionals de la UAB, amb la col·laboració de la Facultat de Ciències, la Facultat de Traducció i d’Interpretació i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: