El documental tracta com ha canviat la visió de la Lluna a la nostra societat des de l'arribada de l'home a la seva superfície
El documental tracta com ha canviat la visió de la Lluna a la nostra societat des de l'arribada de l'home a la seva superfície | UAB

 

 

La periodista romana Emanuela Audisio, darrera guanyadora del premi Vázquez Montalbán, presentarà MOON, un documental dirigit per Malina De Carlo i del qual ella n’és autora, el proper dilluns, 2 de desembre, a les 12h, a la Sala Cinema de la Plaça Cívica de l'Autònoma. L’obra, realitzada amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna, és una producció de 3D Produzioni, en col·laboració amb la cadena de TV Sky Arte, Omega i amb el patrocini de l’Agència Espacial Italiana (ASI).

 

 

El documental planteja com ha canviat la nostra mirada a la Lluna en aquests cinquanta anys, a les arts, a la ciència i a la nostra vida quotidiana. L'escriptor Paolo Giordano guia els espectadors en un viatge de la Terra a la Lluna, per després tornar a la Terra, tot parlant amb científics, historiadors de l’art, fotògrafs, intèrprets, astronautes i ciborgs, per descobrir la nostra fascinació per la Lluna. El rodatge es fa a diferents països i contextos, enriquit per imatges amb ubicacions espectaculars.

 

 

L’acte comptarà amb la participació de Paolo Giordano, físic i escriptor, i Nanda Rea, astrofísica i investigadora titular del CSIC. Està organitzat conjuntament pel Consolat de la República Italiana i pel Vicerectorat de Relacions Internacionals de la UAB, amb la col·laboració de la Facultat de Ciències, la Facultat de Traducció i d’Interpretació i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.