Ramon Andreu al Ple municipal de Cerdanyola del Vallès | Samu Martínez

 

 

El president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, va assistir al Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola per a agrair l'atenció que el consistori ha posat en millorar l'enllumenat de Bellaterra, incloent-hi una partida específica en els pressupostos municipals pel 2020. Ho va fer aquest dijous 28 de novembre, en el que a més va criticar l'aplicació del Tribut Metropolità a través de l'IBI. 

 

 

Segons explica el regidor de Relacions amb Bellaterra, Víctor Francos, el pressupost per millorar la il·luminació del barri se situarà entre els 600.000 i els 700.000 euros d'inversió directa per part de l'Ajuntament. A més, s'optarà a doblar aquesta quantitat a través d'un fons FEDER, arribant a entre 1.200.000 i 1.400.000 euros. “El més rellevant és que, per primer cop, hi ha una inversió pressupostada per la il·luminació a Bellaterra“, explica Francos, tot i que admet que la proposta va sortir del mandat anterior, de Compromís per Cerdanyola, fa quasi un any. 

 

 

Aquí podeu escoltar el moment del ple on Andreu va agrair la inversió per Bellaterra:

 

 

 

El president de l'entitat va “agrair al govern actual i al govern anterior, amb la Laura Benseny i la Contxi Haro, que el pressupost inclogui la millora de l'enllumenat de Bellaterra dins l'apartat d'espai públic”. Andreu va destacar que “és un enllumenat que millorarà el servei, que està molt malmès a Bellaterra”, a més que “reduirà la despesa corrent en reduir la factura de l'enllumenat en més d'un 60%”. 

 

 

Crítiques a la implementació del Tribut Metropolità

 

D'altra banda, el president de l'EMD de Bellaterra també va aprofitar per a mostrar el seu rebuig amb el mètode d'aplicació de l'impost de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per la inclusió de Bellaterra i Cerdanyola en la primera corona metropolitana. Un tribut que ja ha generat queixes entre els veïns de Bellaterra.

 

 

Tot seguit podeu escoltar la intervenció al Ple cerdanyolenc:

 

 

En concret Andreu va criticar que “se suposa que una persona, per tenir una casa o un pis amb un valor cadastral molt alt té molta riquesa, i a vegades això no passa”. De fet explicava que “ens trobem gent que té una casa a Bellaterra i té moltes dificultats per pagar l'IBI, i que ara encara té moltes més dificultats”. “Si realment es vol redistribuir la riquesa, aquest impost hauria d'anar referenciat a la renda, no pas a l'IBI”, va suggerir.