La majoria de nius de rates a Bellaterra s'han trobat en torrenteres i rieres
La majoria de nius de rates a Bellaterra s'han trobat en torrenteres i rieres | Toni Alfaro

 

 

L'Ajuntament de Cerdanyola i l'EMD de Bellaterra han finalitzat una campanya d'actuació contra una plaga de rates a Bellaterra, segons l'administració bellaterrenca. La preocupació per la quantitat de rosegadors al voltant de les cases del barri va començar arran de les queixes d'alguns veïns a un xat veïnal durant els mesos d'octubre i novembre, tot i que la vocal de Gent per Bellaterra, Chus Cornellana, afirma que no es deu a un pic en la presència de rates al barri. Com a conseqüència, des de l'EMD van posar-se en contacte amb el consistori per resoldre el problema. 

 

 

Segons Cornellana, la campanya de control de plagues a Bellaterra, va finalitzar aquest passat dimecres 27 de novembre, després de tres setmanes de duració. Una campanya que es va centrar especialment en les quatre zones amb més concentració de rosegadors: la riera de Can Llobet, a prop de Can Jeroni Martí, la riera de Terranova que fa límit amb Sant Cugat, una zona entre el carrer Salcillo i el carrer Mercè Rodoreda, al barri de Can Domènech, i el Turó de Sant Pau

 

 

Paral·lelament, l'EMD, en col·laboració amb el departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Cerdanyola, van efectuar una campanya de “desratització” de tot el clavegueram de Bellaterra. “A partir d'ara “es procedirà a repetir el procés cada 3 o 4 mesos de forma permanent per tot el nostre territori”, ha assegurat Cornellana, ja que “és el temps que els experts antiplagues recomanen”. Tanmateix, ha indicat que en cas d'existir incidències relacionades amb les rates, també actuaran des del consistori, a qui Cornellana ha volgut agraïr la seva dedicació i celeritat. 

 

 

D'altra banda, la vocal a l'entitat bellaterrenca assegura que “des de l'EMD s'ha fet llistat de les parcel·les no construïdes i descuidades, per tal d'avisar als propietaris per netejar-les”, tot i que ha remarcat, alhora, que “no és competència de l'EMD”. A més, ha volgut recomanar als veïns que posin caixes amb esquers i panys de seguretat perquè no afectin mascotes i criatures, a la vegada que dispensadors de pinso pels animals, per evitar que les rates se'n puguin alimentar.