Cartell per la recollida de signatures contra l'AMB
Cartell per la recollida de signatures contra l'AMB | Redacció

 

 

Tres veïns de Bellaterra han aconseguit 322 signatures en contra del Tribut Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els bellaterrencs i bellaterrenques han pogut signar durant tota la setmana anterior a la Farmàcia Bellaterra, la Llibreria Paper's, el Bar del Club Bellaterra i l'Hostal Sant Pancraç, a més del bar del Centre Cívic del Turó de Sant Pau.

 

 

Les signatures han estat recopilades per Josep Anton Martínez LlorachMariano Sazatornil i Joaquim Simon, que van distribuir els documents per recollir les signatures pels diferents establiments, i es van ocupar de la seva recollida, així com d'estar en contacte amb la Plataforma NO Tribut AMB, a Cerdanyola. Alhora, Sazatornil explica que ha tingut una gran ajuda en l'Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, que els va facilitar la difusió al Turó.

 

 

Els 322 suports aconseguits durant la setmana passada s'han enviat ja a la Plataforma NO Tribut AMB de Cerdanyola, que recopilarà tots els suports per retirar el conegut com a Tribut Metropolità, i que implica un pagament proporcional al valor cadastral de l'immoble a tots els habitatges de les poblacions de la primera corona metropolitanaentre les quals es troba Bellaterra. Un cop recollides signatures de tota la ciutat, l'entitat les lliurarà aquest dimecres al consistori cerdanyolenc, perquè aquest les enviï a l'AMB.

 

 

El pagament del Tribut Metropolità d'acord amb l'IBI ha generat nombroses mostres de rebuig a bona part dels municipis del Vallès que s'han incorporat a la Zona 1 de transport metropolità, com és el cas de Cerdanyola i Bellaterra. Entre les localitats amb més protestes veïnals pel pagament de l'impost es troben Cerdanyola, Sant Cugat, Barberà del Vallès o Ripollet.

 

 

Com es calcula l'impost de l'AMB?

 

El càlcul de l'impost correspon a un percentatge del valor cadastral de cada immoble, que segons expliquen des de l'EMD de Bellaterra aquest primer any vindria amb un descompte del 60%. A partir de l'any vinent, el Tribut Metropolità es cobrarà de forma íntegra, segons l'entitat.

 

 

Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han creat un portal web per a temes específicament relacionats amb el tribut, on es poden consultar tots els dubtes respecte al seu càlculcalendari de pagament, i tràmit, entre altres qüestions d'interès.