Miquel Julià és el gerent d'Energètics des de la seva fundació fa 40 anys
Miquel Julià és el gerent d'Energètics des de la seva fundació fa 40 anys | Energètics

 

 

Miquel Julià és una mostra clara d'empresari d'èxit. Des de ben jove s'ha dedicat al negoci del gasoil calefacció després d'haver treballat durant anys a una benzinera familiar, i és un apassionat de la seva feina. Especialment, a Julià li agrada l'oportunitat de treballar cara a cara amb el client, ja que el considera molt gratificant i agradable, i estableix una relació molt propera amb aquells que hi confien per mantenir la comoditat d'un bon servei de calefacció a casa seva.

 

 

Després de 40 anys dedicant-se al sector de l'energia, un món competitiu i dominat per grans multinacionals, hem volgut parlar amb Julià perquè ens aporti la visió propera d'un empresari de proximitat. En la conversa, investigarem com és guanyar-se la confiança de clients de tota la província de Barcelona, ajudant-los amb allò més bàsic i necessari: no passar fred a casa.

 

 

Senyor Julià, com valoraria aquests 40 anys al capdavant del negoci?

Ho valoro de manera molt positiva. Sempre he tingut una relació estreta amb el client, i un tracte molt proper. Tota la meva vida m'he dedicat al gasoil i tinc la sort que m'agrada el meu treball. En l'actualitat estic totalment desvinculat de les benzineres perquè es van vendre a una multinacional, i em dedico de manera exclusiva a la distribució del gasoil a domicili.

 

 

Com van ser els inicis d'Energètics?

Energètics neix com el meu projecte personal en solitari. Després de treballar durant molts anys en la benzinera de la meva família, fundada pel meu pare, decideixo posar en marxa una distribuïdora de gasoil i, amb el temps, em desvinculo per complet de les benzineres.

 

 

Els clients són agradables i t'obren les portes de la seva llar amb total confiança

 

 

En quina situació es troba ara mateix l'empresa, pel que fa a clients i a treballadors?

L'empresa està en expansió i comptem amb un ampli ventall de clients, tant de gasoil calefacció com agrícola i d'automoció. Cada any augmenta el nombre de clients gràcies a múltiples factors com publicitat, visites a potencials clients i, per descomptat, clients que vénen recomanats per altres que fa temps que ens compren el gasoil. Pel que fa als treballadors, tinc una plantilla estable i de la meva total confiança.

 

 

Miquel Julià, treballant amb un dels seus operaris
Miquel Julià, treballant amb un dels seus operaris | Energètics

 

 

Anar casa per casa de la gent implica molta confiança. Com és treballar amb la intimitat dels clients, a la seva mateixa llar?

És gratificant. Els clients són agradables i t'obren les portes de la seva llar amb total confiança. Et donen les gràcies de múltiples maneres: t'ofereixen un refrigeri, un cafè, esmorzar, i et regalen vi, cava o fruita. Molts clients vénen directament a l'oficina a fer la comanda de gasoil o a pagar. Fins i tot ens han arribat a portar una planta de Nadal!

 

 

Només es dediquen a la distribució del gasoil i manteniment de les calderes, o tenen un ventall més ampli de serveis?

De moment només ens dediquen a la distribució de gasoil a domicili, tant a particulars com a empreses, comunitats de propietaris, pagesos i transportistes. Subministrem gasoil a tota la província de Barcelona. També venem i lloguem dipòsits als nostres clients. Ara mateix estem estudiant oferir altres serveis, però encara és un projecte.

 

 

El gasoil és una energia més econòmica que la resta, i molt més fàcil d'instal·lar

 

 

Quins són els avantatges i inconvenients del gasoil respecte a altres sistemes de calefacció?

L'avantatge més important del gasoil és el cost, ja que és una energia més econòmica que la resta i molt més fàcil d'instal·lar.

 

 

Com es preveu el futur per al sector i per la seva empresa pel que fa als combustibles fòssils?

El futur del sector és bastant incert a causa del canvi climàtic i a les noves energies alternatives que es comercialitzaran. En un futur és complicat saber quin tipus de combustible s'utilitzarà… El que és segur és que ens haurem d'adaptar als nous productes que apareguin per ser utilitzats com a font d'energia.

 

 

 

Energètics M. Julià

Adreça: Compositor Wagner, 17 Pol. Ind. Can Jardí, (08191) Rubí – Barcelona

Telèfon: 93 588 01 18 / 609 60 11 74

Telèfon només urgències: 610 436 245