Un camió amb ploma treballa en les tasques de millora de l'estació de Cerdanyola Universitat
Un camió amb ploma treballa en les tasques de millora de l'estació de Cerdanyola Universitat | Renfe

 

 

Renfe va iniciar, a finals del mes passat, les tasques de millora de l'estació de Cerdanyola Universitat -la més propera de l'empresa estatal a Bellaterra– que permetrà que l'estació sigui totalment accessible. Els treballs van començar el 22 de novembre i disposen d'un termini d'execució de 9 mesos per l'obra civil. L'actuació compta amb un pressupost inicial d'1.233.438 euros i se centraran a facilitar que les persones amb mobilitat reduïda puguin emprar l'estació amb normalitat.

 

 

  

Les principals actuacions consistiran en l'adequació de l'estació  es traduiran en la instal·lació de tres nous ascensors d'accés a les andanes i la rehabilitació del pas inferior i les rampes existents. D'altra banda, també perllongaran les andanes fins als 200 metres i es farà la instal·lació de senyalització podotàctil, s'adequarà i millorarà l'enllumenat de vestíbul, andanes i pas inferior, i es rehabilitaran les marquesines de les andanes. 

 

 

Plànol de les millores previstes, en perfil
Plànol de les millores previstes, en perfil | Renfe

 

 

L'estació de Cerdanyola Universitat compta amb serves de les línies R7 i R8. Diàriament la utilitzen 6.196 viatgers de mitjana en dia laborable que poden desplaçar-se a Barcelona Sant Andreu Arenal en menys de 20 minuts.

 

 

Aquestes millores a les estacions de rodalies s'emmarquen en el Pla d'estacions de Renfe per a Rodalia de Barcelona. En total, Renfe està invertint prop de 100 milions d'euros en actuacions centrades principalment en la millora de l'accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.