Renfe inicia obres de millora de l’estació de l’Autònoma

by | des. 3, 2019 | Societat

Un camió amb ploma treballa en les tasques de millora de l'estació de Cerdanyola Universitat

Un camió amb ploma treballa en les tasques de millora de l'estació de Cerdanyola Universitat | Renfe

 

 

Renfe va iniciar, a finals del mes passat, les tasques de millora de l'estació de Cerdanyola Universitat -la més propera de l'empresa estatal a Bellaterra– que permetrà que l'estació sigui totalment accessible. Els treballs van començar el 22 de novembre i disposen d'un termini d'execució de 9 mesos per l'obra civil. L'actuació compta amb un pressupost inicial d'1.233.438 euros i se centraran a facilitar que les persones amb mobilitat reduïda puguin emprar l'estació amb normalitat.

 

 

  

Les principals actuacions consistiran en l'adequació de l'estació  es traduiran en la instal·lació de tres nous ascensors d'accés a les andanes i la rehabilitació del pas inferior i les rampes existents. D'altra banda, també perllongaran les andanes fins als 200 metres i es farà la instal·lació de senyalització podotàctil, s'adequarà i millorarà l'enllumenat de vestíbul, andanes i pas inferior, i es rehabilitaran les marquesines de les andanes. 

 

 

Plànol de les millores previstes, en perfil

Plànol de les millores previstes, en perfil | Renfe

 

 

L'estació de Cerdanyola Universitat compta amb serves de les línies R7 i R8. Diàriament la utilitzen 6.196 viatgers de mitjana en dia laborable que poden desplaçar-se a Barcelona Sant Andreu Arenal en menys de 20 minuts.

 

 

Aquestes millores a les estacions de rodalies s'emmarquen en el Pla d'estacions de Renfe per a Rodalia de Barcelona. En total, Renfe està invertint prop de 100 milions d'euros en actuacions centrades principalment en la millora de l'accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Renfe acaba les obres de millora a l'estació de Cerdanyola Universitat - BellaterraDiari - […] ha finalitzat les tasques de millora de l’estació de Cerdanyola Universitat, al límit amb la Universitat Autònoma, que permet…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: