Revindicació d’igualtat de drets en el Dia de la Diversitat Funcional

by | des. 3, 2019 | Societat

Classe de ioga inclusiu durant la jornada

Classe de ioga inclusiu durant la jornada | Mónica García

 

 

La ciutat ha commemorat, aquest 3 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i Diversitat Funcional amb un matí reivindicatiu i festiu a la plaça de Francesc Layret. Diverses entitats, escoles i departaments de l'Ajuntament s'han unit per organitzar activitats amb l'objectiu de visibilitzar les persones amb diversitat funcional.

 

 

Desenes de persones es van aplegar a la plaça de Francesc Layret per participar de les activitats i escoltar la lectura del manifest. Enguany, el manifest reivindicatiu del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat i Diversitat Funcional ha estat elaborat a través d'una taula de reflexió formada per alumnat i professorat de l'Institut Banús i persones professionals d'aquest àmbit.

 

 

Tres alumnes de l'IES Banús i una membre de Catalonia Fundació Creactiva han llegit un manifest amb un leitmotiv clar: “Tu i jo, els mateixos drets”. Els joves cerdanyolencs han fet una crida a l'empatia “de totes les persones per tal de seguir lluitant per la igualtat de tothom”. En el manifest també hi ha hagut espai per la crítica constructiva: “Cerdanyola és un lloc bastant adaptat per viure, però encara queda molt per fer. La ciutat s'està adaptant, però no s'hauria d'adaptar sinó pensar en tothom abans de crear-se”. A més, han exigit que lleis com la Llei d'Accessibilitat Universal s'implementin correctament.

 

 

 

 

Els estudiants també han posat el focus en els drets socials de les persones amb discapacitat i diversitat funcional: “Tots i totes hem de tenir els mateixos drets en tots els àmbits. Per exemple, el dret a tenir una parella i mantenir relacions sexuals i afectuoses sense barreres, sense estigmes i sense prejudicis”. A més, han reclamat que es garanteixi la igualtat d'oportunitats i el dret a ser part activa de la societat. Per la seva banda, la regidora de Benestar Social, Pepi Rivera, ha agraït la feina de les entitats participants en la jornada i ha reiterat la necessitat de visibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat i diversitat funcional.

 

 

Tot seguit, s'han iniciat les activitats lúdiques com una masterclass de ioga inclusiu a càrrec del TO Barcanova, una classe de Zumba a càrrec del Grup Catalònia Fundació i una sessió de Dansa Integrada Jam Session de Dansa Inclusiva a càrrec d'AME (Associació Moviment i Expressió), Residència Joan XXIII-l'Onada i l'alumnat de l'Institut Banús. Durant el matí, la Fundació Catalònia, amb la col·laboració de l'alumnat i els professors de l'Institut Banús, han fet un programa radiofònic en directe, i els alumnes de linstitut han guarnit la plaça amb fotografies de les activitats que han realitzat amb persones amb diversitat funcional.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: