L’atur augmenta a la ciutat durant aquests últims mesos

by | des. 5, 2019 | Societat

Sectors com el de l'alimentació inclouen més treballadors afectats per males condicions de treball durant la pandèmia | Cedida
Treballadores d'una empresa d'alimentació

Treballadores d'una empresa d'alimentació | ACN

 

 

El mes de novembre s'ha tancat amb un total de 2.555 persones registrades a l'aturCerdanyola del Vallès, tres més que a finals d'octubre. Així, l'atur a Cerdanyola acumula dos mesos de creixement, tot i que la pujada al novembre és anecdòtica.

 

 

Tot i la pujada del total d'aturats, Cerdanyola no supera el pic més alt de 2019 que es va registrar al mes de gener, amb 2.568 aturats. El balanç, però, segueix allunyant-se del pic més baix, registrat al mes de juny amb 2.355 persones sense feina

 

 

 

 

 

La tendència és diferent a la registrada ara fa un any. El final de l'any 2018 es va viure amb una baixada de l'atur a la ciutat. Entre els mesos d'octubre i desembre, l'atur va baixar fins a 2.466 persones, 89 menys que al novembre de 2019. 

 

 

Aquesta pujada lleugera de l'atur és compartida amb altres municipis del Vallès Occidental. Ciutats veïnes com Sant Cugat, Montcada i Reixac o Sant Quirze també han patit una petita pujada del total de persones que no tenen feina. En canvi, altres municipis propers com Ripollet, Sabadell, Barberà del Vallès o Badia del Vallès han disminuït el nombre total d'aturats. 

 

 

Tot i l'augment del total de persones sense feina, la taxa d'atur de la ciutat es manté per sota de la mitjana del Vallès Occidental. A Cerdanyola, el 8,72% de la població està registrada a l'atur, mentre que al Vallès, la mitjana és de l'11,04%.

 

 

Cinc mesos de pujada a Catalunya

L'atur va pujar en 2.915 persones a Catalunya al novembre respecte al mes anterior i va situar la xifra total de desocupats en 390.182, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Treball. Això suposa un increment del 0,75% mensual i esdevé el cinquè mes consecutiu de pujada.

 

 

En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, l'atur s'ha reduït en 4.223 persones (-1,07%). En xifres absolutes la pujada és inferior als increments que s'han anat registrant els novembres de cada any des del 2016, quan hi van haver 4.573 nous aturats. A l'Estat espanyol el nombre de desocupats va pujar en 20.525 persones, un 0,65% més que el mes anterior, fins als 3.198.184 aturats.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: