llar d'en pitus
L'escola bressol La Llar d'en Pitus des de la carretera BV-1414 | Toni Alfaro

 

 

Després d'aproximadament dos mesos de retràs segons indicava l'última informació aportada per la Diputació de Barcelona, el semàfor de la Llar d'en Pitus s'instal·larà finalment aquest desembre. Concretament, segons han indicat des de l'administració provincial, el semàfor es començarà a col·locar la setmana d'aquest 9 de desembre, un any després que s'instal·lessin els coixins berlinesos que havien de reduir la velocitat dels cotxes a la zona. 

 

 

L'actuació a la BV-1414 té un període d'execució de dos mesos, i per dur-la a terme es destinaran 24.827,80 euros des de l'organisme territorial que ja s'havia posicionat amb anterioritat sobre aquesta obra. Especialment rellevant per a la instal·lació del nou semàfor ha sigut la situació de la llar d'infants, amb entrada directament per la carretera que, tot i que està senyalitzada, no fa disminuir la velocitat a tots els conductors. 

 

 

S'espera que el semàfor, juntament amb els coixins berlinesos i la senyalització vertical, facin reduir la velocitat dels turismes a la corba, que està limitada a 30 km/h. A més, comptant amb un polsador per a vianants, el nou semàfor oferirà encara més seguretat als que hagin de creuar la via a aquesta altura. Una mesura que, a més, afavorirà la pacificació de la via

 

 

Coixins berlinesos instal·lats al desembre al tram de carretera davant la llar d'infants | Cedida

 

 

Per la propietària de la Llar d'en Pitus, Queralt Martín, es tracta d'una molt bona notícia, ja que fa anys que esperen la instal·lació del semàfor que semblava que no arribava mai: “finalment, sembla que tindrem un semàfor com cal”, s'ha alegrat. Tot i això, Martín es mostra prudent, ja que “en teoria m'havien dit que l'havien d'instal·lar al setembre o octubre, així que fins que no el vegi instal·lat no m'ho creuré”.

 

 

D'altra banda, també s'ha pronunciat sobre la qüestió l'Associació BV-1414, que des de la seva creació, ara fa més d'un any, ja reclamava la instal·lació d'aquesta mesura per a regular el trànsit i la seva velocitat a Bellaterra. La seva representant, Alba Tardós, també es mostra contenta amb la notícia: “valorem positivament que s'instal·li el semàfor com a mesura que ajudi a pacificar la carretera i millorar la seguretat dels vianants“. Tot i això, Tardós lamenta que “es trigui tant a efectuar aquest tipus de mesures tan necessàries” i ha destacat que, des de l'associació, “seguirem reivindicant més mesures per la pacificació i seguretat a la carretera”.