El semàfor de la Llar d’en Pitus s’instal·larà els pròxims dies

by | des. 5, 2019 | Societat

llar d'en pitus

L'escola bressol La Llar d'en Pitus des de la carretera BV-1414 | Toni Alfaro

 

 

Després d'aproximadament dos mesos de retràs segons indicava l'última informació aportada per la Diputació de Barcelona, el semàfor de la Llar d'en Pitus s'instal·larà finalment aquest desembre. Concretament, segons han indicat des de l'administració provincial, el semàfor es començarà a col·locar la setmana d'aquest 9 de desembre, un any després que s'instal·lessin els coixins berlinesos que havien de reduir la velocitat dels cotxes a la zona. 

 

 

L'actuació a la BV-1414 té un període d'execució de dos mesos, i per dur-la a terme es destinaran 24.827,80 euros des de l'organisme territorial que ja s'havia posicionat amb anterioritat sobre aquesta obra. Especialment rellevant per a la instal·lació del nou semàfor ha sigut la situació de la llar d'infants, amb entrada directament per la carretera que, tot i que està senyalitzada, no fa disminuir la velocitat a tots els conductors. 

 

 

S'espera que el semàfor, juntament amb els coixins berlinesos i la senyalització vertical, facin reduir la velocitat dels turismes a la corba, que està limitada a 30 km/h. A més, comptant amb un polsador per a vianants, el nou semàfor oferirà encara més seguretat als que hagin de creuar la via a aquesta altura. Una mesura que, a més, afavorirà la pacificació de la via

 

 

Coixins berlinesos instal·lats al desembre al tram de carretera davant la llar d'infants | Cedida

 

 

Per la propietària de la Llar d'en Pitus, Queralt Martín, es tracta d'una molt bona notícia, ja que fa anys que esperen la instal·lació del semàfor que semblava que no arribava mai: “finalment, sembla que tindrem un semàfor com cal”, s'ha alegrat. Tot i això, Martín es mostra prudent, ja que “en teoria m'havien dit que l'havien d'instal·lar al setembre o octubre, així que fins que no el vegi instal·lat no m'ho creuré”.

 

 

D'altra banda, també s'ha pronunciat sobre la qüestió l'Associació BV-1414, que des de la seva creació, ara fa més d'un any, ja reclamava la instal·lació d'aquesta mesura per a regular el trànsit i la seva velocitat a Bellaterra. La seva representant, Alba Tardós, també es mostra contenta amb la notícia: “valorem positivament que s'instal·li el semàfor com a mesura que ajudi a pacificar la carretera i millorar la seguretat dels vianants“. Tot i això, Tardós lamenta que “es trigui tant a efectuar aquest tipus de mesures tan necessàries” i ha destacat que, des de l'associació, “seguirem reivindicant més mesures per la pacificació i seguretat a la carretera”. 

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: