Més de mil inscrits a la Cursa Solidària de la UAB per la Marató de TV3

by | des. 9, 2019 | Esports

Sortida de la Cursa Solidària de la UAB del 2018

Sortida de la Cursa Solidària de la UAB del 2018 | UAB

 

 

Més d'un miler de participants ja s'han inscrit a la Cursa Solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) quan encara resten dies perquè tingui lloc. Organitzada amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola, i en suport a La Marató de TV3, se celebrarà el diumenge 15 de desembre. 

 

 

La cursa, que enguany arriba a la seva 8a edició, ja ha recollit 96.000€ per la Marató de TV3 al llarg de les seves edicions anteriors. La participació mitjana de cada edició ha estat de 2.000 persones. Concretament, l’any passat es van recaptar 18.500€. Aquest any les donacions es destinaran a la investigació en malalties minoritàries, tema al qual es dedica La Marató de TV3.

 

 

Tres curses i una caminada

Es faran tres curses i una caminada a partir de les 10.30h del matí. Consistiran en una cursa de mobilitat reduïda de 470m, una cursa d’11km, una cursa de 6,5km i una caminada dels mateixos kilòmetres, que donarà la volta al Sincrotró, per segon any consecutiu.

 

 

Hospitals i Fira d'Entitats

Els hospitals vinculats a la UAB i l’entitat solidària Ixarop col·laboraran també amb la cursa, que comptarà amb actuacions musicalsactivitats per als més menuts. A més, com cada any, coincidint amb la Cursa solidària de la UAB tindrà lloc al mateix espai físic la Fira d’Entitats que donaran suport també a la investigació de malalties minoritàries. 

 

 

 

 

Recuperació amb estudiants voluntaris de Fisioteràpia

La sortida i arribada serà a la Vila Universitària i comptarà amb serveis adicionals com el servei de fisioteràpia, guarda-roba o avituallament líquid a l’arribada. El servei de fisioteràpia l'ofereixen estudiants voluntaris de la UAB d'aquest àmbit, de manera gratuïta, i permeten la recuperació física dels participants després de les curses o caminada.

 

 

Les malalties minoritàries

Les malalties minoritàries són aquelles que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000. Hi ha descrites 7.000 malalties minoritàries diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d'aquestes són d'origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.

 

 

Participar-hi com a voluntari

Els participants de la cursa hauran de formalitzar la seva inscripció ja sigui online, fins al 13 de desembre, o presencialment, el 14 i 15 de desembre. També es dóna l’opció a participar de l’esdeveniment com a voluntari, donant suport en tasques d’organització i logística. Des de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS), coordinadora d'aquest àmbit, es demana un any més a estudiants, PAS o PDI que puguin a col.laborar-hi com a voluntaris.

Vols llegir més…?

Una parella de Bellaterra torna a competir al París Dakar amb un nou vehicle especialitzat

Una parella de Bellaterra torna a competir al París Dakar amb un nou vehicle especialitzat

Els bellaterrencs Jordi Queraltó i Petra Zemankova participaran el pròxim mes de gener a la 44a edició del Ral·li París – Dakar. El tàndem Queraltó – Zemánkova presenten des del concessionari Jeep de Sabadell la seva aposta pel ral·li més esperat pels amants del motor. La cursa se celebrarà del 2 al 14 de gener a Aràbia Saudita.

Torna la trobada solidària: ‘cap nen sense pilota’

Torna la trobada solidària: ‘cap nen sense pilota’

Arriba la sisena edició de ‘Cap Nen sense pilota’: una trobada de futbol solidària que té com a objectiu ajudar a nens i nenes que pateixen càncer infantil; organitzada pel Centre d’Esports Sabadell F.C.

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La darrera edició de La Sansi de Bellaterra, celebrada el passat dissabte 11 de setembre, va comptar amb més de 750 inscrits i el que suposa un 7% de participants més que l’edició anterior. Amb aquestes xifres, la cursa que transcorre pels carrers de Bellaterra i la Via Verda es manté com la cursa més participativa de les que es fan durant la Diada a Catalunya

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: