Sortida de la Cursa Solidària de la UAB del 2018
Sortida de la Cursa Solidària de la UAB del 2018 | UAB

Més d’un miler de participants ja s’han inscrit a la Cursa Solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) quan encara resten dies perquè tingui lloc. Organitzada amb la col.laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola, i en suport a La Marató de TV3, se celebrarà el diumenge 15 de desembre. 

La cursa, que enguany arriba a la seva 8a edició, ja ha recollit 96.000€ per la Marató de TV3 al llarg de les seves edicions anteriors. La participació mitjana de cada edició ha estat de 2.000 persones. Concretament, l’any passat es van recaptar 18.500€. Aquest any les donacions es destinaran a la investigació en malalties minoritàries, tema al qual es dedica La Marató de TV3.

Tres curses i una caminada

Es faran tres curses i una caminada a partir de les 10.30h del matí. Consistiran en una cursa de mobilitat reduïda de 470m, una cursa d’11km, una cursa de 6,5km i una caminada dels mateixos kilòmetres, que donarà la volta al Sincrotró, per segon any consecutiu.

Hospitals i Fira d’Entitats

Els hospitals vinculats a la UAB i l’entitat solidària Ixarop col·laboraran també amb la cursa, que comptarà amb actuacions musicalsactivitats per als més menuts. A més, com cada any, coincidint amb la Cursa solidària de la UAB tindrà lloc al mateix espai físic la Fira d’Entitats que donaran suport també a la investigació de malalties minoritàries. 

Recuperació amb estudiants voluntaris de Fisioteràpia

La sortida i arribada serà a la Vila Universitària i comptarà amb serveis adicionals com el servei de fisioteràpia, guarda-roba o avituallament líquid a l’arribada. El servei de fisioteràpia l’ofereixen estudiants voluntaris de la UAB d’aquest àmbit, de manera gratuïta, i permeten la recuperació física dels participants després de les curses o caminada.

Les malalties minoritàries

Les malalties minoritàries són aquelles que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000. Hi ha descrites 7.000 malalties minoritàries diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d’afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d’aquestes són d’origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.

Participar-hi com a voluntari

Els participants de la cursa hauran de formalitzar la seva inscripció ja sigui online, fins al 13 de desembre, o presencialment, el 14 i 15 de desembre. També es dóna l’opció a participar de l’esdeveniment com a voluntari, donant suport en tasques d’organització i logística. Des de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS), coordinadora d’aquest àmbit, es demana un any més a estudiants, PAS o PDI que puguin a col.laborar-hi com a voluntaris.