Moment del taller conduït per una tècnica de la regidoria cerdanyolenca
Moment del taller conduït per una tècnica de la regidoria cerdanyolenca | EMD Bellaterra

 

 

Bona participació dels i les assistents al taller-debatViolències Masclistes i Vida Quotidiana“, segons expliquen des de la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Cerdanyola. La xerrada, organitzada per aquesta secció del consistori cerdanyolenc, va fer-se el passat dimarts 3 de desembre, en commemoració dels actes del Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones.

 

 

Tot i la baixa assistència al taller semiparticipatiu (amb tres homes i tres dones), segons admeten des de l'Ajuntament, la valoració és bona perquè aquells que van anar-hi van generar preguntes i debat. En part, expliquen, el poc nombre d'assistents segurament es deu al fet que es tractava d'una activitat aïllada i programada al vespre, entre setmana.

 

 

La xerrada va voler exposar i discutir sobre les diverses vessants de la violència masclista, que afecten a tota la vida quotidiana, especialment a àmbits com la feina, la parella o la identitat de gènere. A través de la reflexió, l'exposició i el visionat d'imatges i vídeos, el taller va voler posar en relleu no només les conseqüències més visibles i terribles d'aquest tipus de violència com la violació i l'assassinat. També es va voler incidir en aspectes més subtils que també en formen part, com comentaris sexistes, les males paraules, el control sobre les accions individuals, etc. 

 

 

Per a més informació sobre la violència masclista, feminisme o identitat de gènere, podeu dirigir-vos a la pàgina web de l'Ajuntament