Debat participatiu al taller sobre violències masclistes a Bellaterra

by | des. 10, 2019 | Societat

Moment del taller conduït per una tècnica de la regidoria cerdanyolenca

Moment del taller conduït per una tècnica de la regidoria cerdanyolenca | EMD Bellaterra

 

 

Bona participació dels i les assistents al taller-debatViolències Masclistes i Vida Quotidiana“, segons expliquen des de la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Cerdanyola. La xerrada, organitzada per aquesta secció del consistori cerdanyolenc, va fer-se el passat dimarts 3 de desembre, en commemoració dels actes del Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones.

 

 

Tot i la baixa assistència al taller semiparticipatiu (amb tres homes i tres dones), segons admeten des de l'Ajuntament, la valoració és bona perquè aquells que van anar-hi van generar preguntes i debat. En part, expliquen, el poc nombre d'assistents segurament es deu al fet que es tractava d'una activitat aïllada i programada al vespre, entre setmana.

 

 

La xerrada va voler exposar i discutir sobre les diverses vessants de la violència masclista, que afecten a tota la vida quotidiana, especialment a àmbits com la feina, la parella o la identitat de gènere. A través de la reflexió, l'exposició i el visionat d'imatges i vídeos, el taller va voler posar en relleu no només les conseqüències més visibles i terribles d'aquest tipus de violència com la violació i l'assassinat. També es va voler incidir en aspectes més subtils que també en formen part, com comentaris sexistes, les males paraules, el control sobre les accions individuals, etc. 

 

 

Per a més informació sobre la violència masclista, feminisme o identitat de gènere, podeu dirigir-vos a la pàgina web de l'Ajuntament

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: