La Cursa solidària de la UAB ha aplegat 2.280 participants

by | des. 16, 2019 | Esports

La vuitena edició de la Cursa Solidària de la UAB comançava i finalitzava a la Vila Universitària

La vuitena edició de la Cursa Solidària de la UAB comançava i finalitzava a la Vila Universitària | UAB

 

 

2.280 persones han participat a la Cursa Solidària de la UAB, a més d'un centenar de persones voluntàries que han col.laborat en les tasques d'organització i logística.  Per primera vegada, la cursa d'11.6 km ha passat pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès, i per primera vegada també s'ha instal.lat un escenari a la Vila Universitària on hi ha hagut diferents actuacions musicals.

 

 

El guanyador de la cursa d'11,6 km en categora masculina ha estat Marc Otero Fernández, del club Joventut Atletic Sabadell. Va estudiar a la UAB Ciències Ambientals, però aquesta era la primera vegada que corria aquesta cursa. “N'he sortit molt content; és un recorregut maco però exigent” ha dit aquest atleta de Terrassa que va fer la setmana passada la Marató de San Sebastián i ara es prepara per les “sansilvestres” que vénen.

 

 

La guanyadora en de la cursa d'11,6 km en la categoria femenina ha estat Julia Casas Codina, Campiona de Catalunya de Ciclisme i professora associada de Fisioteràpia a la UAB on hi va estudiar Fisioteràpia fa uns anys. “L'ambient pels carrers de Cerdanyola ha estat sensacional, hi havia molta gent animant-nos” ha dit aquesta esportista de Sabadell després de fer la seva segona cursa solidària de la UAB.

 

 

El 51% de les persones que hi han participat han estat dones i el restant 49% homes. Cerdanyola, Barcelona, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat han estat les poblacions d'on han participat més persones.

 

 

Tres curses i una caminada

 

S'han fet tres curses i una caminada a partir de les 10.30h del matí: una cursa de 480 metres per a persones que tenen mobilitat reduïda -una de les poques a Catalunya d'aquest tipus-; una cursa d'11,6 kilòmetres, que per primera vegada ha passat pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès, una carrera de 6,5 kilòmetres; i una caminada de també 6,5 kilòmetres, que ha donat la volta al Sincrotró Alba, i també ha passat per davant del centre tecnològic d'Applus+, el patrocinador principal de la cursa.

 

 

S'ha fet una performance consistent en construir una pinya entre els participants, guiada per membres de la Colla Castellera de la UAB “Ganàpies”. Els hospitals vinculats i centres de recerca vinculats a la UAB que investiguen en malalties minoritàries i l'entitat solidària Ixarop ha col.laborat també amb la cursa i han participat a la Fira d'Entitats

 

 

La UAB té destacats equips d'investigació que estudien les malalties minoritàries. D'aquestes malalties, que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000, se n'han descrit 7.000 de diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. 

 

 

Al llarg de les set edicions anteriors la Cursa solidària de la UAB ha recollit 96.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana en cada edició al voltant de 2.000 persones.  

Vols llegir més…?

Una parella de Bellaterra torna a competir al París Dakar amb un nou vehicle especialitzat

Una parella de Bellaterra torna a competir al París Dakar amb un nou vehicle especialitzat

Els bellaterrencs Jordi Queraltó i Petra Zemankova participaran el pròxim mes de gener a la 44a edició del Ral·li París – Dakar. El tàndem Queraltó – Zemánkova presenten des del concessionari Jeep de Sabadell la seva aposta pel ral·li més esperat pels amants del motor. La cursa se celebrarà del 2 al 14 de gener a Aràbia Saudita.

Torna la trobada solidària: ‘cap nen sense pilota’

Torna la trobada solidària: ‘cap nen sense pilota’

Arriba la sisena edició de ‘Cap Nen sense pilota’: una trobada de futbol solidària que té com a objectiu ajudar a nens i nenes que pateixen càncer infantil; organitzada pel Centre d’Esports Sabadell F.C.

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La darrera edició de La Sansi de Bellaterra, celebrada el passat dissabte 11 de setembre, va comptar amb més de 750 inscrits i el que suposa un 7% de participants més que l’edició anterior. Amb aquestes xifres, la cursa que transcorre pels carrers de Bellaterra i la Via Verda es manté com la cursa més participativa de les que es fan durant la Diada a Catalunya

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: