Representació del Pessebre Vivent a la parròquia de la Santa Creu | Laia TR

 

 

Bellaterra torna a preparar-se per a les festes de Nadal. Comerços, veïns i entitats es vesteixen per gaudir de la màgia d’aquestes dates. Uns dies en els quals les cases s’omplen de familiars, amics… i els comerços llueixen aparadors lluents i temàtics. També algunes entitats proposen activitats per a fer… 

 

 

La major part de les activitats nadalenques estan impulsades per les entitats. De fet, aquest dilluns 23, tot precedint els actes religiosos, la Unió de Veïns posarà l’emoció amb el tradicional Quinto Infantil de Nadal, al bar del Club Bellaterra i amb xocolatada.

 

 

Els actes religiosos del 24, el cor de les Festes

Les activitats de Nadal arribaran al seu punt central amb la celebració, el dia 24 de desembre, de la Missa del Pollet, el Pessebre Vivent i la Missa del Gall. 

 

 

A les 17 hores començarà la litúrgia dirigida als més petits de la parròquia. Es tractarà d’un acte que precedirà a la celebració del Pessebre Vivent, a les 17.45 hores i a la mateixa parròquia; una escenificació de l’escena del naixement de Jesús que, com cada any, anirà a càrrec de les famílies de l’església i que comptarà amb voluntaris del Grup Escolta Bellaterra, que hi contribuirà amb l’escenificació i una xocolatada amb melindros. Per últim, arribarà el torn de la Missa del Gall, a tocar de la mitjanit, que tornarà a retre homenatge a la figura religiosa, aquest cop per als més grans.

 

 

Els Reis Mags i la carta de BellaterraDiari

Escriure la carta als Reis Mags és un moment clau per a fer balanç de l’any i incloure tot allò que un necessita: tots els seus desitjos. És per aquest motiu que des de BellaterraDiari i el Club Bellaterra aquest any ens hem decidit a oferir-vos-en una. La Carta als Reis Mags de Bellaterra la podeu trobar juntament amb l'exemplar de diari, o bé als comerços de la plaça. 

 

 

Com cada any per la cavalcada, Ses Majestats arribaran al poble amb tren, al voltant de les 18 hores. Allà seran rebuts pel Grup Escolta Bellaterra i els Trencatrons, el grup infantil de percussió d’El Musical. Tot seguit, els Reis arribaran a la plaça del Pi i, després dels parlaments, es dirigiran en cotxes clàssics cap a la parròquia. Acabada l’adoració al nen Jesús, seguiran el seu recorregut fins al Centre Cívic i allà els infants podran entregar les seves cartes. El punt final el posarà l’animació infantil de la Unió de Veïns i la xocolatada calenta del Grup Escolta Bellaterra.

 

 

Representació anterior d'Els Pastorets al Centre Cívic del Turó
Representació anterior d'Els Pastorets al Centre Cívic del Turó | Cedida

 

 

Pastorets i Concerts de Nadal ja van introduïr les festes

L’agenda de Nadal, però, ja va començar el dijous 19 de desembre amb la celebració de la 9a Copa del Comerç, de l’Associació Bellaterra Comerç. La trobada va aplegar a bona part dels comerciants al local co-working Taller de Serveis, com a forma de teixir relacions i renovar el lligam associatiu dels negocis bellaterrencs. La reunió va incloure, a més, l’entrega del Premi Bellaterra amb el qual l’entitat premia anualment una personalitat destacada. 

 

 

El 21 de desembre es va fer la celebració d’”Els Pastorets” al Centre Cívic del Turó de Sant Pau. A través de la seva Associació de Veïns, es va interpretar un clàssic del Nadal gràcies a la col·laboració de veïns voluntaris. 

 

 

Alhora, el mateix 21 a la nit, el conservatori i escola de música El Musical va celebrar el seu tradicional Concert de Nadal obert a tothom. Un esdeveniment anual que compta amb la col·laboració i es farà a la Parròquia de la Santa Creu i en el que hi van participar l’Orquestra de Grau Professional de l’entitat, així com la Coral Bellaterra. El dia següent, el 22 a les 13 hores, la Coral del Turó de Sant Pau també va fer un concert amb aperitiu.