La criança és una part fonamental pel desenvolupament de la criatura
La criança és una part fonamental pel desenvolupament de la criatura | La Llar d'en Pitus

 

 

[TEXT: La Llar d'en Pitus]

 

 

“Cal tota una tribu per educar un Infant” (proverbi africà)

 

 

Des de fa anys el PITUS, l’escola bressol de Bellaterra, ha detectat  la creixent necessitat i demanda de les famílies d’un espai on poder-se reunir, compartir dubtes, idees, neguits sobre l’embaràs, post-part i criança dels fills. L’escola bressol acompanya un cop els infants ja estan escolaritzats, però…. abans d’escolaritzar hi ha un buit immens! On poden anar les famílies?

 

 

És important que un/a pare/mare trobi algú que li digui: “Tu pots fer-ho, Tu ho saps fer. Creu en tu, escolta’t. Tu tens la resposta”. Creiem que la xarxa és un aspecte imprescindible de la criança de vincle i, ara, al Pitus oferirà la possibilitat de trobar aquesta tribu; un punt de trobada respectuós entre cuidadors i famílies.

 

 

Pitus Criança” neix com un espai d’acompanyament i suport a les famílies i als infants des de la seva concepció passant per l’embaràs, el part, el post part, la lactància i l’època primal (0-2 anys) fins a la criança. Per acompanyar-nos en aquest procés de p/maternitat i criança s’uneixen a la família PITUS, amb moltíssima il·lusió, la Cristina Jiménez, mare, infermera, terapeuta, doula i assessora de lactància, i la Clàudia Corberó, mare i psicòloga especialista en Psicologia Perinatal.

 

 

La Clàudia, en una sessió d'acompanyament
La Clàudia, en una sessió d'acompanyament | La Llar d'en Pitus

 

 

La Clàudia és psicòloga de vocació. Des d’aquesta passió, comença a especialitzar-se i a aprofundir en el món de la criança i la Psicologia perinatal, arrel de veure l’enorme necessitat de les famílies i els nadons de rebre un acompanyament emocional i pràctic per fer front als reptes i els canvis que requereix la criança. La seva experiència com a mare ha corroborat la idea de com la informació i l’autoconeixement són vitals en poder gaudir del procés de criar. Actualment desenvolupa la seva tasca com a terapeuta, formadora i responsable de l’àrea perinatal a Henkô by SCano, atenent en sessions individuals, de parella, tallers, formacions i grups de criança. Per a ella, atendre a les famílies en el viatge de la criança i el procés de convertir-se en mare/pare és atendre a qui més ho necessita i la major eina de prevenció i cura de la salut emocional.

 

 

La Cristina, infermera de professió, va emprendre un nou camí al veure que el sistema entenia el pacient com un símptoma i s’oblidava de la persona que hi havia al darrera. Es va començar a formar en teràpies alternatives com ara el Reiki, les constel·lacions familiars, el massatge, entre d’altres, per poder acompanyar millor a les persones, entenent que som un tot i que no es pot separar la part física de la emocional i mental. Aquest camí formatiu, la va portar, de manera natural i gradual, al món de la dona i es va formar com a doula (persona que acompanya durant l’embaràs, part i post part), figura molt necessària avui en dia, perquè vivim en famílies nuclears i ens trobem molt i molt sol/es en p/maternintat. 

 

 

Acompanyar aquestes etapes és de vital importància ja que, de fet, no només neix un nadó, sinó un/a  p/mare i una família i…. no ens oblidem que els fill/es no venen amb llibre d’instruccions…  Així doncs, d’aquests moments en els què ens sentim perduts, sols i on sorgeixen tantes i tantes por i dubtes neixen les següents propostes de Pitus Criança

 

 

Cercles de criança

Un espai de trobada lliure de judicis on compartir els dubtes, idees i neguits respecte a la criança, l’educació i el desenvolupament dels infants.

 

 

Sessió de ioga amb nadons
Sessió de ioga amb nadons | La Llar d'en Pitus

 

 

Ioga per embarassades

Estar embarassada i donar a llum impliquen grans canvis físics i emocionals. El ioga és una eina genial per aprendre a respirar, moure’s, relaxar-se i, per tant, viure el procés d’embaràs i criança amb confiança, alegria i consciència descobrint al bebè com a part activa d’aquest esdeveniment des del primer moment.

 

 

Ioga amb nadons

El post-part és un període molt especial a la vida de les dones; la vida et canvia. Practicar ioga amb el teu bebè us proporcionarà un espai de qualitat i connexió entre vosaltres. Un espai de criança únic per sentir, compartir, comunicar-vos… on són els nadons els que marquen el ritme.

 

 

Cercle de dones

Un espai compartit per dones diverses que cerquen connectar amb la seva essència a través de l’energia de la feminitat.

 

 

Tallers i xerrades sobre olis essencials, moviment lliure, massatge per nadons, porteig, criança no sexista, trobades de lactància, educació emocional, etc. entre d’altres activitats que s’aniran creant a partir de les inquietuds de les famílies. Et convidem a conèixer PITUS CRIANÇA i participar de les nostres propostes; ens encantarà acompanyar-te!  Us hi apunteu? Teniu suggeriments?

 

 

Per a més informació del Pitus i PITUS CRIANÇA podeu consultar el seu web, blog, facebook i/o instagram.