Reflexions que et faig, Felip, després del teu discurs

by | des. 27, 2019 | Opinió

Hi ha tanta gent que no et vol i tanta gent que viu enganyada pels polítics (no tots, és clar) fent-los creure les bondats de la monarquia. Quines bondats? Sèries capaç de defensar la teva feina, si és que “feina” se li pot dir? Pots justificar el teu tren de vida?

 

 

Perdó! Ja sé que et posen moltes recepcions, moltes visites i inauguracions, molts discursos institucionals i et fan anar a munt i a vall lluint uniformes i sastreria de gran nivell. I tot això acompanyat d'una esposa que té més cura pel model que llueix que no pas la realitat que l'envolta. Tot això que feu, tu i la teva astracanant família és ben inútil. Ets una xacra pels contribuents, ets una paròdia de tu mateix i del teu pare, ets un anacronisme del segle XXI que no té raó de ser. I a sobre, et donen el protagonisme per enviar-vos un missatge nadalenc on dius tot allò que els interessa que diguis: privilegiats, arribistes, aprofitats, interessats a mantenir en la inòpia tots aquells que justifiquen una monarquia sense saber per a què serveix.

 

 

Ets el resultat d'una jugada mestre del dictador, d'un assassí que va dur el país a una guerra fratricida i que va fer reviure la monarquia per amagar els franquistes amb la pàtina d'una democràcia enganyosa que defensa una “unidad de destino en lo universal”. Patètic. Com pots ser tan cec? Com pots arribar-te a creure el teu paper? Viu una altra vida Felip, i no ens facis viure la teva. No ens ho mereixem.

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: