Signar o no signar: aquesta és la qüestió?

by | gen. 1, 2020 | Editorial

Acte de presentació de la recollida de signatures per l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat | Zoya Naumov

 

 

“Vols que Bellaterra formi part de Sant Cugat?” Sí/No. Aquest és l’enunciat més freqüent que ens hem trobat últimament. Ara bé, potser la pregunta més encertada seria: És realment possible que Bellaterra passi a formar part de Sant Cugat? Des de la comissió de veïns ens diuen que sí i ens parlen d’un decret, el 244/2007 del 6 de novembre, però tot està per fer (i tot és possible?). Amb quins recursos?

 

 

És evident que la comissió ha tingut tot el suport econòmic i institucional a partir dels impostos de tots i, per tant, és una aposta que ja gairebé compartim. També pel que fa a la comunicació, els cartells, les múltiples revistes, la difusió… Però els que ens dediquem al tèrbol món de la comunicació som perepunyetes, volem saber, volem preguntar i, sobretot, volem tracte diari, obert i transparent.

 

 

  

És demanar massa? Potser sí. Però amb una qüestió tan important (ho és, o és fum?) tothom hauria de tenir les portes obertes. En un moment clau per la nostra comunitat hauríem de poder debatre i que res (ni ningú!) fos titllat de veí, mitjà o entitat opositor/a. BellaterraDiari va néixer amb la voluntat de fer poble i s’ha anat professionalitzant al llarg del temps. Només en aquest darrer any hem augmentat el nombre de lectors i lectores fins a 6.000 usuaris diferents al mes i estrenat també versió en paper.

 

 

 

  

El procés de recollida de signatures per annexionar Bellaterra a Sant Cugat s’ha portat amb hermetisme i cautela. Respectable si així ho desitgen des de la comissió, però aquest tracte personal és el que trobem a faltar a la redacció. Som un mitjà popular, amb ganes de fer coses per la comunitat i crear espais de debats profunds i divertits. Això sí, l’exercici és un cop més de flexibilitat: cedir quan toca, acceptar els posicionaments i respectar l’altre. També entendre el dia a dia de cadascú i les bones voluntats.

 

 

 

Perquè, tant si es vol signar com si no, són posicions legítimes. Des de la profunditat de la reflexió ens preguntem: signar o no signar, aquesta és realment la qüestió? El nostre futur en dependrà? És tan clau com sembla o només una estratègia per garantir el discurs dels següents quatre anys?

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

EDITORIAL | “Conèixer el terreny i parlar”

EDITORIAL | “Conèixer el terreny i parlar”

L’òptica amb la qual mirem és primordial quan tractem d’enfocar qualsevol qüestió, però també els esforços que esmercem en conèixer prou les múltiples realitats i invisibilitats que els envolten.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: