Un tomb per Bellaterra a la primavera
Una foto de primavera a Bellaterra | Redacció

 

 

És un privilegi viure a Bellaterra. La naturalesa, la bona comunicació amb els municipis de la zona… Els veïns i les veïnes som molt actius i tenim unes relacions properes.

 

 

Com a tot arreu, però, encara tenim molt marge de millora. De vegades entre la població regna el desànim o l’enuig en veure tants anys acumulats de poca inversió al barri. Els possibles motius, una manca de serveis i equipaments per a totes les persones, la gent gran i els joves, davant de tots els impostos a pagar.

 

 

Per a molts, el nostre urbanisme està obsolet o és desfavorable i la baixa densitat de població fa pensar que tota inversió serà més costosa… En definitiva, una situació ideal – la de zona tranquil·la i amb qualitat de vida – que xoca amb unes expectatives de futur incertes.

 

 

És per aquest motiu que ens agrada pensar en el futur com un espai honest de col·laboració entre les entitats socials, els veïns i els diferents governs locals.

 

 

Unes propostes populars – que no populistes – nascudes des del debat d’un ampli espectre de gent del poble i allunyada d’interessos individuals. Què és el millor per Bellaterra? Potser trencar fronteres, aprofitar tot el seu potencial humà i imaginar un demà basat en la confiança, la cura i el respecte.