Edu Garzón en l'acte de benvinguda organitzat pel CDR
Edu Garzón en l'acte de benvinguda organitzat pel CDR | Mónica García

 

 

El cerdanyolenc Edu Garzón, detingut el 23 de setembre en l'Operació Judes, s'ha retrobat amb veïns i amics de Cerdanyola del Vallès en un acte de benvinguda organitzat pel CDR local. Aquest 2 de gener, desenes de persones han aplaudit la tornada a la ciutat de Garzón, qui va sortir de la presó de Soto del Real amb una fiança de 5.000 euros després de passar 92 dies en presó preventiva i acusat de terrorisme

 

 

“Estant a la presó vaig pensar un munt de vegades en aquest retrobament, però no té res a veure amb el què m'imaginava” ha afirmat emocionat Edu Garzón. El cerdanyolenc ha admés que la primera setmana després de la seva detenció “va ser complicada” però assegura que en veure's recolzat pels advocats d'Alerta Solidària va sentir el primer esclat de força: “Mai podré oblidar la tasca feta per Alerta Solidària“. 

 

 

“Quan entres a la presó no pateixes per tu, sinó pels teus familiars i amics”, ha explicat Garzón. En aquest sentit, el cerdanyolenc ha agraït el suport per part del CDR de Cerdanyola i d'altres grups com el grup de suport de les detingudes del 23-S. Davant de les desenes de persones concentrades, entre les quals hi havia familiars i amics del cerdanyolenc, Edu Garzón va enviar un missatge contundent: “Ens volien quiets a casa, però no se n'adonen que ara tenim més motius per ser més determinats. No defallirem, ens falten Germi i Jordi, els presos i preses, les exiliades i l'Adri”.

 

 

 

 

Sobre el seu trasllat fins a Madrid després de ser detingut, Garzón ha explicat que ho va fer emmanillat i encaputxat i que percebia com “augmentava el neguit de la Guàrdia Civil perquè no trobaven res del que volien trobar”. “Un Guàrdia Civil em va dir: 'Cómo es posible que con esos apellidos seas independentista?'”, ha explicat, afegint que “no ho entenen ni ho volen entendre”. Amb les mans tremoloses, Edu Garzón va recordar una frase que van enviar-li els seus pares: “La veritat sempre guanya, obre portes i tanca boques. Gaudeix de la teva llibertat i mai deixis de ser tu mateix”. 

 

 

Garzón també va fer una reflexió sobre el futur del moviment independentista assegurant que cada vegada hi ha més persones a favor de la independència i es va mostrar positiu: “Tenim unitat i ho aconseguirem”. “Ens han ficat a la presó, i què?”, ha dit, abans de provocar els aplaudiments dels assistents quan ha assegurat que casa seva eren els diferents pobles de Catalunya i, “sobretot els dos vallessos”. 

 

 

Durant l'acte, membres del CDR cerdanyolenc van fer entrega a Garzón dels missatges que veïns i veïnes de la ciutat han escrit com a mostra de suport durant les concentracions setmanals. En l'acte també ha intervingut l'advocat d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, qui ha assegurat que l'Operació Judes es tracta “d'una acció política” amb l'objectiu de frenar “la mobilització popular“. Pellicer també ha afirmat que un altre objectiu va ser poder acusar de terrorisme qualsevol mobilització no només de l'àmbit independentista. “No els hi hem deixat fer-ho”, ha exclamat.

 

 

En referència als dos detinguts que encara es troben a Soto del Real, Germinal i Jordi, l'advocat d'Alerta Solidària ha assegurat que seguiran treballant perquè surtin de presó i perquè s'arxivi i aturi la causa.