
Ja han finalitzat les festes nadalenques i, amb el tombant del nou any, arriba per a molts una època de descans després de tants dinars i sopars copiosos. Per a molts, vénen de gust ara àpats lleugers, amb poques calories, que ajudin al cos a tornar al seu equilibri habitual, i la gastronomia tradicional està plena de solucions per a alleujar els estómacs carregats.
Les sopes són un dels aliments perfectes per a després de les festes de Nadal. D'una banda, són lleugeres i tenen molt poques calories, i per tant constitueixen una opció ideal per a aquells que s'apunten a fer una dieta. Però és que a més, moltes sopes tenen l'avantatge de servir de remei tradicional contra grips i refredats, tan típics d'aquestes dates. Entre elles, una de les més efectives és l'ancestral sopa de farigola, que avui us proposem i que formava part de l'ampli llistat de receptes curatives que les nostres àvies passaven de generació en generació.
Voleu saber com fer-la? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a dues persones?
- Uns branquillons de farigola
- Tres quarts de litre d'aigua
- Llesques de pa dur del dia anterior o pa torrat
- Dos ous
- Un gra d'all
- Oli d'oliva verge
- Sal
Mans a la cuina!
- Primerament, prepararem els ingredients. D'una banda, amb l'ajuda d'un got, introduïm film transparent, un rajolí d'oli, hi aboquem un ou (sense closca) a l'interior i ho tanquem tot per la part superior (és molt útil el filferro de tancar el pà de motlle); repetim amb l'altre ou
- Després posem un cassó d'aigua a bullir, hi introduïm els ous durant quatre minuts i els traiem de les bosses de film, reservant-los
- Ara tallem el pa sec a llesques i el posem a torrar fins que sigui daurat, i el reservem també
- Tot seguit, podem recuperar el filferro que hem emprat pels ous i, amb ell, lliguem els branquillons de farigola i els deixem infusionar en l'aigua del cassó de bullir els ous durant cinc minuts
- Un cop hagi passat aquest temps, retirem la farigola i hi introduïm el pa torrat a trossets petits perquè vagi agafant gust
- Ara tallem el gra d'all a làmines i el posem a daurar a una paella
- Després, afegim l'all i l'oli restant al cassó amb l'aigua i el pa i ho triturem tot fins que quedi una sopa fina
- Finalment, dividim la sopa en els plats i hi afegim un ou a cadascun
Bon profit!