Sopa de farigola per prevenir el refredat

by | gen. 8, 2020 | Pa Amb Oli

Sopa de farigola

Sopa de farigola | Cookpad.com

 

 

Ja han finalitzat les festes nadalenques i, amb el tombant del nou any, arriba per a molts una època de descans després de tants dinars i sopars copiosos. Per a molts, vénen de gust ara àpats lleugers, amb poques calories, que ajudin al cos a tornar al seu equilibri habitual, i la gastronomia tradicional està plena de solucions per a alleujar els estómacs carregats. 

 

 

Les sopes són un dels aliments perfectes per a després de les festes de Nadal. D'una banda, són lleugeres i tenen molt poques calories, i per tant constitueixen una opció ideal per a aquells que s'apunten a fer una dieta. Però és que a més, moltes sopes tenen l'avantatge de servir de remei tradicional contra grips i refredats, tan típics d'aquestes dates. Entre elles, una de les més efectives és l'ancestral sopa de farigola, que avui us proposem i que formava part de l'ampli llistat de receptes curatives que les nostres àvies passaven de generació en generació. 

 

 

Voleu saber com fer-la? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a dues persones?

  • Uns branquillons de farigola
  • Tres quarts de litre d'aigua
  • Llesques de pa dur del dia anterior o pa torrat
  • Dos ous
  • Un gra d'all
  • Oli d'oliva verge
  • Sal

 

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, prepararem els ingredients. D'una banda, amb l'ajuda d'un got, introduïm film transparent, un rajolí d'oli, hi aboquem un ou (sense closca) a l'interior i ho tanquem tot per la part superior (és molt útil el filferro de tancar el pà de motlle); repetim amb l'altre ou
  • Després posem un cassó d'aigua a bullir, hi introduïm els ous durant quatre minuts i els traiem de les bosses de film, reservant-los
  • Ara tallem el pa sec a llesques i el posem a torrar fins que sigui daurat, i el reservem també
  • Tot seguit, podem recuperar el filferro que hem emprat pels ous i, amb ell, lliguem els branquillons de farigola i els deixem infusionar en l'aigua del cassó de bullir els ous durant cinc minuts
  • Un cop hagi passat aquest temps, retirem la farigola i hi introduïm el pa torrat a trossets petits perquè vagi agafant gust
  • Ara tallem el gra d'all a làmines i el posem a daurar a una paella
  • Després, afegim l'all i l'oli restant al cassó amb l'aigua i el pa i ho triturem tot fins que quedi una sopa fina
  • Finalment, dividim la sopa en els plats i hi afegim un ou a cadascun

 

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: