200 dones interpreten l’himne feminista ‘Un violador en tu camino’ a la ciutat

by | gen. 13, 2020 | Societat

La performance 'Un violador en tu camino' a la plaça Abat Oliba de la ciutat

La performance 'Un violador en tu camino' a la plaça Abat Oliba de la ciutat | Laura Arias

 

 

El primer himne global del feminisme 'Un violador en tu camino' ha ressonat aquest dissabte, 11 de gener, a la plaça de l'Abat Oliba de Cerdanyola del Vallès de la boca de centenars de cerdanyolenques. La Figa Rebel, col·lectiu feminista de la ciutat, ha organitzat la performance en sororitat a la lluita xilena contra els abusos policials i la violència sexual. A l'acte hi han participat al voltant de 200 dones. 

 

 

“Els actes globals són petites passes contra la repressió; quan actuem totes juntes, ho fem cada vegada amb més força per aconseguir la balança de la igualtat”, afirma Moly Montecinos, membre de La Figa Rebel. “Cada poble, cada ciutat i cada petit racó del món hauria de sumar-s'hi. Així les dones ens sentim menys soles i això ens permet seguir cridant plegades contra la injustícia“. 

 

 

Després de les jornades de protestes pacífiques per part dels estudiants xilens a causa de l'augment de 30 pesos del bitllet de metro i després de la violenta repressió als joves, la ciutadania s'ha unit a les mobilitzacions. El nom del president xilè ha despertat crits d'indignació a la plaça: “S'està veient com la repressió del president dretà Sebastian Piñera s'agreuja i s'accentua amb les més vulnerables: les dones i les nenes”.

 

 

 

 

Les xifres són alarmants; l'Institut Nacional de Drets Humans va informar que 3.557 persones han resultat ferides en el marc de les protestes des del passat 18 d'octubre. Un total de 392 han estat per tortures i 207 per violència sexual. Això, sense tenir en compte les dades que no van ser registrades. 

 

 

“Primer van ser els cops i les amenaces, però durant les últimes hores, les tortures i violacions a les dones a Xile es van convertir en una realitat”, han exhibit membres del col·lectiu feminista. “L'Estat d'excepció que va implementar Piñera va portar les pràctiques d'un govern feixista”. 

 

 

“En temps de violència d'Estat el cos de les dones és un territori envaït. La militarització del país exacerba la virilitat de l'home, així la violació i l'abús es converteixen en armes de guerra i els nostres cossos en un camp de batalla”, denuncien els col·lectius antirepressius feministes d'arreu del món. 

 

 

8 de març 

El següent moviment global és la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Segons les organitzadores de l'acte, aquesta serà una altra gran oportunitat per “seguir treballant globalment en la unificació de forces contra el patriarcat“, i afirmen que ja estan treballant en l'organització de diverses activitats a la ciutat.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: