La performance 'Un violador en tu camino' a la plaça Abat Oliba de la ciutat
La performance 'Un violador en tu camino' a la plaça Abat Oliba de la ciutat | Laura Arias

 

 

El primer himne global del feminisme 'Un violador en tu camino' ha ressonat aquest dissabte, 11 de gener, a la plaça de l'Abat Oliba de Cerdanyola del Vallès de la boca de centenars de cerdanyolenques. La Figa Rebel, col·lectiu feminista de la ciutat, ha organitzat la performance en sororitat a la lluita xilena contra els abusos policials i la violència sexual. A l'acte hi han participat al voltant de 200 dones. 

 

 

“Els actes globals són petites passes contra la repressió; quan actuem totes juntes, ho fem cada vegada amb més força per aconseguir la balança de la igualtat”, afirma Moly Montecinos, membre de La Figa Rebel. “Cada poble, cada ciutat i cada petit racó del món hauria de sumar-s'hi. Així les dones ens sentim menys soles i això ens permet seguir cridant plegades contra la injustícia“. 

 

 

Després de les jornades de protestes pacífiques per part dels estudiants xilens a causa de l'augment de 30 pesos del bitllet de metro i després de la violenta repressió als joves, la ciutadania s'ha unit a les mobilitzacions. El nom del president xilè ha despertat crits d'indignació a la plaça: “S'està veient com la repressió del president dretà Sebastian Piñera s'agreuja i s'accentua amb les més vulnerables: les dones i les nenes”.

 

 

 

 

Les xifres són alarmants; l'Institut Nacional de Drets Humans va informar que 3.557 persones han resultat ferides en el marc de les protestes des del passat 18 d'octubre. Un total de 392 han estat per tortures i 207 per violència sexual. Això, sense tenir en compte les dades que no van ser registrades. 

 

 

“Primer van ser els cops i les amenaces, però durant les últimes hores, les tortures i violacions a les dones a Xile es van convertir en una realitat”, han exhibit membres del col·lectiu feminista. “L'Estat d'excepció que va implementar Piñera va portar les pràctiques d'un govern feixista”. 

 

 

“En temps de violència d'Estat el cos de les dones és un territori envaït. La militarització del país exacerba la virilitat de l'home, així la violació i l'abús es converteixen en armes de guerra i els nostres cossos en un camp de batalla”, denuncien els col·lectius antirepressius feministes d'arreu del món. 

 

 

8 de març 

El següent moviment global és la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Segons les organitzadores de l'acte, aquesta serà una altra gran oportunitat per “seguir treballant globalment en la unificació de forces contra el patriarcat“, i afirmen que ja estan treballant en l'organització de diverses activitats a la ciutat.