L’atropellament d’un gos genera accions contra el trànsit a Bellaterra

by | gen. 13, 2020 | Societat

El vehicle que ha obstaculitzat el pas al Camí Antic, ple de cartells sobre la reivindicació veïnal

El vehicle que ha obstaculitzat el pas al Camí Antic, ple de cartells sobre la reivindicació veïnal | Cedida

 

 

Un accident de trànsit durant el cap de setmana ha iniciat una reacció dels veïns a Bellaterra per la pacificació del trànsit a la part alta del poble. Segons ha explicat el propietari, al voltant de les 14.30 h d'aquest diumenge 12 de gener, un cotxe va atropellar la seva gossa Perla al carrer Geroni Martí. Tot i que la mascota va resultar aparentment il·lesa, el propietari, un veí que ha viscut a Bellaterra durant tota la seva vida, indica que es tracta d'una conseqüència més de la velocitat que els cotxes agafen per aquest carrer, així com Pin i Soler i el Camí Antic de Sant Cugat.  

 

 

Segons ha indicat el veí, la Perla passejava per l'acera d'aquest carrer, juntament amb ell i una altra persona, quan un cotxe amb tres ocupants al seu interior va baixar des del Camí Antic just en el moment que la gossa baixava de l'acera. Els ocupants, que segons indica el veí anaven distrets i anaven de pas entre Sant Cugat i Sabadell, no van poder frenar a temps i l'animal va sortir projectat uns quants metres, aparentment sense cap ferida de consideració. 

 

 

“La gossa va sortir volant, literalment, i jo no sé com no s'ha fet mal”, lamenta el veí, que mostra més preocupació per la tendència en què s'integra aquest accident: “des de fa cinc anys que la cosa ha empitjorat molt, més o menys des de l'ampliació de l'escola Ramon Fuster“, explica, referint-se a la velocitat dels vehicles a la part alta de Bellaterra. “Als matins no podem ni sortir de casa perquè els cotxes no ens deixen passar”, assegura, afegint que no és només una qüestió dels vehicles de pas, sinó que també “els mateixos veïns de Bellaterra pugen pel carrer a 80 km/h”.

 

 

Per ell l'accident no ha sigut més que “la gota que ha fet vessar el got”, i assegura que “fa temps que estava amb la mosca darrera l'orella, i ara crec que cal prendre accions“. I és que, per ell, no es tracta d'un perill només pels gossos, sinó pels infants del poble, ja que “tots tenim nens i ja hem tingut diverses històries”.

 

 

La Perla, en una imatge cedida pel seu propietari

La Perla, en una imatge cedida pel seu propietari | Cedida

 

 

Els veïns prenen mesures per pacificar el trànsit

 

Arran de l'accident sofert per la Perla aquest diumenge, diversos veïns han mostrat la seva preocupació per la inseguretat viària als carrers Pin i Soler, Geroni Martí i Camí Antic de Sant Cugat de Bellaterra. De fet, l'accident sembla haver servit de catalitzador perquè els mateixos veïns decideixin -encara de forma incipient- fer accions per reduir la velocitat dels conductors en aquests carrers, i aquest matí ja s'ha dut a terme la primera: entre les 8 i les 9 h d'aquest dilluns, un veí ha dificultat el pas al Camí Antic aparcant el seu cotxe a la calçada.

 

 

El bellaterrenc ha declarat que la seva intenció no era impedir el trànsit, sinó dificultar el seu pas, i per això ha ajudat a gestionar l'ordre de pas dels cotxes a la via des de l'acera. Segons indica el veí “la major part dels veïns que han passat han aplaudit el que estava fent”, si bé molts altres conductors l'han escridassat. “No m'agrada fer això però, si no ho faig jo, no ho fa ningú”, ja que considera que “hem de ser els veïns els que ens movem per fer les coses; no podem dependre dels polítics“, fent èmfasi en la mala gestió que s'ha fet des del govern de l'EMD sobre aquest assumpte. 

 

 

Finalment, el veí ha indicat que hi ha almenys 4 o 5 veïns més que han confirmat la seva participació en futures accions per a pacificar el trànsit a la zona. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: