Vora 200 alumnes de la comarca participen ja al concurs Ficcions de l’AMIC

by | gen. 13, 2020 | Cultura

Participants a una edició anterior de Ficcions | AMIC
Alguns participants a una edició anterior del certamen Ficcions

Alguns participants a una edició anterior del certamen Ficcions | AMIC

 

 

Un total de 196 alumnes de 12 centres educatius del Vallès Occidental participen en el concurs de creació literària enfocat a joves de 14 a 18 anys. L'IES Escola Industrial de Sabadell és de moment el centre més participatiu amb un total de 115 inscrits. En total, Ficcions porta un total de 2.048 joves inscrits de 198 escoles d'arreu del territori de parla catalana. Més en concret, de la província de Barcelona participen 1.113 alumnes provinents de 82 instituts diferents.

 

 

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 1 d'octubre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 3 de febrer a través de la pàgina web www.ficcions.cat.

  

 

 

 

El funcionament

El concurs “Ficcions, l'aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa, creada per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l'escriptura i la literatura en català.

 

 

Prenent un dels cinc inicis de novel·la que es proposen (Bitllet d'anada i tornada de Gemma LienasEl Navegant de Joan-Lluís LluísCanto jo i la muntanya balla d'Irene SolàHistòria de Leandre i Hero de Joan Roís de CorellaKafka i la nina que se'n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d'escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d'entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

 

 

Jurat, premis i gran final 

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l'educació serà l'encarregat d'escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l'originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d'abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l'entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

 

 

El primer premi serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentre que el segon premi serà un smartphone. Els premis territorials per a les millors històries de cada zona guanyaran un smartphone o uns auriculars sense fils. A més, també es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori (València, Illes Balears i Catalunya) amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

 

 

Anteriors edicions

En la darrera edició van participar-hi més de 3.800 estudiants de segon cicle d'ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i València, provinents de més de 300 centres educatius.

 

 

Organitza AMIC, compromís amb l'educació

L'AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

A principis dels 90 de segle passat, una família de Bellaterra va demanar a La Companyia Inestable de Bellaterra que els suggerís una idea per fer una celebració. Aleshores les forces imaginatives de Bellaterra es congriaven entorn de l’associació Amics de Bellaterra i els qui es volien lliurar a l’aventura interpretativa canalitzaven la seva gosadia a través de La Inestable i els seus muntatges i impromptus teatrals

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: