La Investidura

by | gen. 14, 2020 | Opinió

No, no miro el debat d’investidura del parlament espanyol. M’avorreixen sobiranament els discursos dels polítics actuals, sobre tot perquè se’ls hi enfot un xiulet el que hagin pogut dir abans. I quan dic abans no parlo de molt temps enrere. Entre altres coses, un polític ha de responsabilitzar-se de les seves manifestacions i si s’equivoca, reconèixer-ho. Ho ha fet algú?

 

 

També em revolta sentir veus com les de la senyora Arrimadas, incompetent professional de la política, amb un discurs tant escàs d’idees com ric en tòpics. Pel que fa a Casado, la seva ombra és la d’un senyor amb bigotet i de cabell engominat que passarà a la història com el polític més perniciós dels darrers anys. Ni que s’hagi deixat barba per fer-se passar per home progre. “Auque la mona se vista de seda…”

 

 

No m’estalvio el comentari sobre el senyor Abascal, que amb el seu discurs perniciós i que no fa més que escampar odi i evocar les maneres dictatorials que creiem superades, avergonyeix un país que es diu democràtic. Que s’ho facin mirar els partits que, amb la seva deixadesa, han permès l’ascens d’un partit amb l’encuny de postulats feixistes. 

 

 

No, amigues i amics, no em miro el debat perquè no em sento representat per aquest parlament, no me’l sento meu perquè ha naufragat alhora de defensar la llibertat d’expressió, la justícia i el valor fonamental d’una democràcia, que és la veu del poble . 

 

 

Segurament (i això ho escric el 4 de gener de 2020, a les 9 de la nit) el senyor Sánchez serà investit President, però res no està resolt. Els polítics han perdut la meva confiança (i crec que la de molts) i han esdevingut una mala obra de teatre i pitjor muntatge que es manté en cartellera gràcies als mecenes adinerats que ja els va bé que res no canviï.

 

 

Però en plena Costa de gener (expressió en desús) tot fa pensar que aquest any, que, per cert, el seu calendari coincideix amb l’any 1936, inici de la Guerra Civil (serà un mal auguri?) no té pinta que el camí costerut que fa anys estem fent, sigui més assequible, i, tot utilitzant un símil ciclista, la muntanya seguirà essent de primera categoria. El nostre Tourmalet encara està per a conquerir.

Vols llegir més…?

“Les festes de la nostàlgia”

“Les festes de la nostàlgia”

Jaume Sarramona, catedràtic emèrit de la UAB, desciu a través de la seva mirada com són les actuals festes nadalenques

Contracrònica: un retrat crític del primer ple municipal del 2022 

Contracrònica: un retrat crític del primer ple municipal del 2022 

El primer ple de l’any, celebrat aquest dilluns 17 de gener, alça expectació. Les decisions i els acords serviran per encaminar les línies mestres que regiran la política local d’aquest 2022. L’últim any sencer abans de l’arribada de les pròximes eleccions municipals.  

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: