Tot a punt pel tercer acte cultural en suport de Sant Pau de Riu-sec

by | gen. 27, 2020 | Espai d'Entitats

Sant Pau de Riu-sec

Sant Pau de Riu-sec | Amics de Sant Pau de Riu-sec

 

 

L'associació Amics de Sant Pau de Riu-sec torna a portar un acte cultural per fer suport a la conservació i divulgació sobre Sant Pau de Riu-sec. El 3r Acte Cultural “Poemes i Cançons a Bellaterra”, serà el dijous dia 30 de gener a les 18:30 al Centre Cívic de Bellaterra, i tindrà com a objectiu donar suport al jaciment arqueològic i l'ermita de Sant Pau de Riu-sec.

 

 

A l'acte hi participarà la Coral del Turó de Sant Pau de Bellaterra, dirigida per Álvaro Lafuente. Es projectaran, també, fotografies de Sant Pau de Riu-sec amb poemes de Francina Carenas i amb base musical de Jöel Gonzalez-Marsellach.

 

 

Un jaciment arqueològic a tocar de Bellaterra

Sant Pau de Riu-sec constitueix un conjunt arqueològic i monumental d'enorme valor. En el subsòl de l'ermita romànica hi ha restes de dues ciutats romanes, una del període republicà i l'altre del període imperial. Les restes arqueològiques envolten a l'església de Sant Pau de Riu-sec, romànica i actualment en desús.

 

 

El conjunt monumental està actualment parcialment encerclat pel complex comercial de Sabadell Sud. Fa cinc anys un grup de bellaterrencs varen fundar l'associació cultural Amics de Sant Pau de Riu-sec amb l'ànim de protegir el conjunt de Sant Pau de Riu-sec. Des de llavors se celebra cada 3r diumenge de maig un Aplec a l'àrea de Sant Pau de Riu-sec i durant tot l'any diversos actes culturals i educatius intentant sensibilitzar a les poblacions lindanes amb Sant Pau de Riu-sec de què cal protegir i salvar del deteriorament aquest jaciment arqueològic i arquitectònic.

 

 

Cartell del tercer acte cultural dels Amics de Sant Pau de Riu-sec a l'EMD de Bellaterra

Cartell del tercer acte cultural dels Amics de Sant Pau de Riu-sec al Centre Cívic | Amics de Sant Pau de Riu-sec

Vols llegir més…?

Gran èxit de Fòrum Bellaterra al voltant de la cultura i l’arquitectura

Gran èxit de Fòrum Bellaterra al voltant de la cultura i l’arquitectura

La cultura al punt de mira per a més de 50 belletarrencs. El passat dijous dia 21 d’octubre es va dur a terme una tertúlia del Fòrum de Bellaterra, a càrrec de Miquel Angel Ramos, arquitecte bellaterrenc i membre de la Junta Directiva de l’Associació; presentat per Ramon Fort, exgerent del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: