Arianna Savall, soprano del concert, i Petter Udland, director, durant un assaig
Arianna Savall, soprano del concert, i Petter Udland, director, durant un assaig | El Musical

 

 

L'escola de música i conservatori El Musical de Bellaterra organitza un concert participatiu obert als interessats de la mà del compositor noruec Petter Udland Johansen. El també director presentarà la seva obra “Magnificat *Soria Moria*”, una composició de temàtica religiosa escrita per a cor, orquestra i soprano solista i amb la que vol comptar amb la participació d'un cor voluntari. El projecte tindrà com a punt culminant un concert el pròxim diumenge 24 de maig, al voltant de les 18.30 h, en un espai encara per determinar. 

 

 

La nova obra d'Udland està basada en el Magnificat anima mea Dominum (“La meva ànima exalta el Senyor”), que és el començament del text en llatí dels elogis de Maria, que exclama després que l'arcàngel Gabriel proclamés el naixement de Jesús. Pel que fa a la seva execució, en la part instrumental comptarà amb la soprano Arianna Savall i la participació de la Jove orquestra d'El Musical, dirigida per Daniel Mestre

 

 

Per a contribuir en la part del cor, l'entitat bellaterrenca ha obert inscripcions perquè tots aquells interessats a participar, majors de 13 anys, puguin aprofitar l'experiència de compartir assajos, coneixements i actuació amb músics d'important renom internacional, com Udland o Savall. Prèvia inscripció, es realitzaran 8 assajos durant els caps de setmana de març, abril i maig d'aquest 2020, que finalitzaran en un assaig general i concert el 24 de maig. 

 

 

Podeu veure el vídeo d'una edició anterior d'un concert participatiu d'El Musical a continuació:

 

 

 

 

Des de l'entitat de Bellaterra demanen confirmar inscripcions el més aviat possible, ja que es tancaran un cop s'esgotin les places. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç amb l'explicació completa del projecte. També podeu dirigir-vos a El Musical de Bellaterra (Carrer Ramon Llull, 16 – 08193 Bellaterra) a través de la seva web, escrivint un email a info@elmusical.cat o trucant al 93 580 42 46.