El clàssic de muntanya: trinxat de la Cerdanya

by | gen. 29, 2020 | Pa Amb Oli

Trinxat de la Cerdanya

Trinxat de la Cerdanya | directoalpaladar.com

 

 

Quan pensem en menjar de muntanya sovint pensem en poderoses cassoles de carn o grans plats de llegums que donin les calories necessàries per a aguantar el fred a què sovint són sotmesos els habitants de gran altura. Tanmateix, el receptari tradicional té opcions per a tots els gustos i sovint és la imatge preconcebuda que tenim sobre moltes coses allò que ens fa decidir per una opció o una altra.

 

 

Així, el trinxat de la Cerdanya és un plat que, més enllà d'una petita quantitat de cansalada, està desenvolupat a partir de patata i col i suposa un àpat ideal per escalfar l'estómac i els ànims sense la pesantor d'altres opcions més contundents. Una menja originalment desenvolupada per aprofitar restes i que ha sigut tant popular en la seva acceptació com fàcil en la seva elaboració.

 

 

Voleu saber com es fa? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • Una col d'hivern
  • Un kg de patates
  • Quatre llesques de cansalada gruixudes
  • Quatre grans d'all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, començarem pelant i tallant a daus les patates i la col

  • Després, posarem les patates a bullir a una cassola gran amb aigua i sal

  • Quan estiguin mig cuites, hi afegirem la col i ho deixem coure tot fins que estigui ben cuinat; ho colarem i ho posarem en un recipient fondo

  • Un cop fet això, agafem una forquilla i comencem a trinxar la col i la patata, creant un puré homogeni que deixarem a part

  • Ara és el moment de l'all: el pelem, tallem a làmines i el fregim a una paella amb l'oli

  • L'enretirem i emprem el mateix oli per fregir la cansalada, que haurem tallat prèviament a trossos petits, fins que estigui ben cruixent

  • En aquest moment enretirem la cansalada i aboquem tot l'oli sobre el puré de col i patata

  • Ho tornem a abocar tot a la paella i cuinem el puré per les dues bandes, com si fos una truita

  • Finalment ho emplatem tot, posant per sobre l'all i la cansalada cruixent, i ho servim ràpidament perque no es refredi

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: