El semàfor amb polsador ja funciona davant la llar d'infants
El semàfor amb polsador ja funciona davant la llar d'infants | Cedida

 

 

La Diputació de Barcelona ha donat llum verda finalment al semàfor de la Llar d'en Pitus a Bellaterra. Els tècnics de l'òrgan territorial han posat en marxa el nou semàfor amb polsadorque ja van instal·lar a mitjans del mes de desembre– aquest dimecres 29 de gener a la tarda i ja està operatiu. Tot i que ja feia més d'un mes que estava instal·lat, fins aquest dimecres no s'havia encès i no funcionava.

 

 

La mesura ha de servir per pacificar el trànsit, no només a la zona de la llar d'infants, sinó a tota la carretera BV-1414 que travessa el barri entre la rotonda de La Vall fins a la sortida a l'AP-7 i la B-30 per Can Domènech. Quan es va anunciar la instal·lació alguns membres del veïnat, com l'Associació BV-1414 ja van celebrar la mesura: “valorem positivament que s'instal·li el semàfor com a mesura que ajudi a pacificar la carretera i millorar la seguretat dels vianants“, deia la seva representant Alba Tardós.

 

 

 

 

Segons indiquen des de l'EMD de Bellaterra, des de la instal·lació del semàfor només faltava enllestir la part final, consistent a endollar-lo a la xarxa elèctrica i encendre'l. Un procés que depenia exclusivament de la Diputació, ja que la carretera BV-1414 és propietat de l'òrgan provincial i, per tant, de la seva competència, informen des de l'entitat bellaterrenca. A més, expliquen que els coixins berlinesos instal·lats a la zona seran retirats pròximament per part de la Diputació, ja que es tractava d'una mesura provisional per pacificar el trànsit. 

 

 

Per últim, la directora de la Llar d'en Pitus, Queralt Martín, celebra també la finalització de la instal·lació: “després de 14 anys d'escola hem pogut estrenar el semàfor amb polsador al costat del centre”. “Esperem que serveixi per augmentar la seguretat, tant de petits com de grans”, desitja.