Uralita es declara en concurs de creditors per les indemnitzacions per l’amiant

by | gen. 31, 2020 | Societat

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia | ACN

 

 

L'empresa Coemac, l'antiga Uralita, ha sol·licitat declarar-se en concurs de creditors. Segons l'ACN, fonts de la companyia han explicat a l'agència de comunicació que el consell d'administració es va reunir aquest dijous 30 de gener i va comunicar la decisió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

 

 

Asseguren que Coemac es troba en una situació “d'insolvència” i que és incapaç de fer front les indemnitzacions pels efectes que la fabricació de fibrociment amb amiant va tenir sobre els veïns i treballadors de les seves antigues fàbriques. La previsió és que aquest divendres la petició es formalitzi davant el jutjat pertinent. Segons apunta l'ACN, l'empresa remarca que el concurs només afecta la societat capçalera del grup i confia que no s'estengui a la resta de filials.

 

 

Els responsables de Coemac asseguren a l'agència que en els darrers anys han hagut de fer front als procediments judicials i les indemnitzacions vinculades a l'impacte que la pols d'amiant va tenir sobre la salut de veïns i treballadors de les seves antigues fàbriques. “Tots els beneficis i els negocis en què havíem anat invertint s'han hagut de destinar a aquesta causa”, han remarcat fonts de l'empresa.

 

 

Així mateix, han assenyalat que esperaven que l'operació per vendre el seu negoci de fabricació de canonades pogués ajudar-los a revertir la situació: “Malauradament s'està retardant i malgrat que encara segueix en peu, encara no s'ha tancat”, han detallat.

 

 

La companyia subratlla que el concurs sol·licitat afecta únicament Coemac, la societat capçalera del grup, i que no s'estén a altres filials, en particular a Adequa Water Solutions, titular del negoci de canonades i accessoris de PVC.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: