Uralita es declara en concurs de creditors per les indemnitzacions per l’amiant

by | gen. 31, 2020 | Societat

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia | ACN

 

 

L'empresa Coemac, l'antiga Uralita, ha sol·licitat declarar-se en concurs de creditors. Segons l'ACN, fonts de la companyia han explicat a l'agència de comunicació que el consell d'administració es va reunir aquest dijous 30 de gener i va comunicar la decisió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

 

 

Asseguren que Coemac es troba en una situació “d'insolvència” i que és incapaç de fer front les indemnitzacions pels efectes que la fabricació de fibrociment amb amiant va tenir sobre els veïns i treballadors de les seves antigues fàbriques. La previsió és que aquest divendres la petició es formalitzi davant el jutjat pertinent. Segons apunta l'ACN, l'empresa remarca que el concurs només afecta la societat capçalera del grup i confia que no s'estengui a la resta de filials.

 

 

Els responsables de Coemac asseguren a l'agència que en els darrers anys han hagut de fer front als procediments judicials i les indemnitzacions vinculades a l'impacte que la pols d'amiant va tenir sobre la salut de veïns i treballadors de les seves antigues fàbriques. “Tots els beneficis i els negocis en què havíem anat invertint s'han hagut de destinar a aquesta causa”, han remarcat fonts de l'empresa.

 

 

Així mateix, han assenyalat que esperaven que l'operació per vendre el seu negoci de fabricació de canonades pogués ajudar-los a revertir la situació: “Malauradament s'està retardant i malgrat que encara segueix en peu, encara no s'ha tancat”, han detallat.

 

 

La companyia subratlla que el concurs sol·licitat afecta únicament Coemac, la societat capçalera del grup, i que no s'estén a altres filials, en particular a Adequa Water Solutions, titular del negoci de canonades i accessoris de PVC.

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: