Uralita es declara en concurs de creditors per les indemnitzacions per l’amiant

by | gen. 31, 2020 | Societat

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia | ACN

 

 

L'empresa Coemac, l'antiga Uralita, ha sol·licitat declarar-se en concurs de creditors. Segons l'ACN, fonts de la companyia han explicat a l'agència de comunicació que el consell d'administració es va reunir aquest dijous 30 de gener i va comunicar la decisió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

 

 

Asseguren que Coemac es troba en una situació “d'insolvència” i que és incapaç de fer front les indemnitzacions pels efectes que la fabricació de fibrociment amb amiant va tenir sobre els veïns i treballadors de les seves antigues fàbriques. La previsió és que aquest divendres la petició es formalitzi davant el jutjat pertinent. Segons apunta l'ACN, l'empresa remarca que el concurs només afecta la societat capçalera del grup i confia que no s'estengui a la resta de filials.

 

 

Els responsables de Coemac asseguren a l'agència que en els darrers anys han hagut de fer front als procediments judicials i les indemnitzacions vinculades a l'impacte que la pols d'amiant va tenir sobre la salut de veïns i treballadors de les seves antigues fàbriques. “Tots els beneficis i els negocis en què havíem anat invertint s'han hagut de destinar a aquesta causa”, han remarcat fonts de l'empresa.

 

 

Així mateix, han assenyalat que esperaven que l'operació per vendre el seu negoci de fabricació de canonades pogués ajudar-los a revertir la situació: “Malauradament s'està retardant i malgrat que encara segueix en peu, encara no s'ha tancat”, han detallat.

 

 

La companyia subratlla que el concurs sol·licitat afecta únicament Coemac, la societat capçalera del grup, i que no s'estén a altres filials, en particular a Adequa Water Solutions, titular del negoci de canonades i accessoris de PVC.

Vols llegir més…?

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Una dona de 87 anys mor dins d’un edifici incendiat a Terrassa aquest dilluns a la matinada. A les 03.10 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi el número 127 del carrer del Bruc, és on han trobat a la víctima en estat crític.

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: