Quim Oltra és candidat a presidir l'EMD de Bellaterra
Laura Batalla és la nova coordinadora de la taula d'entitats bellaterrenca | Cedida

 

 

Laura Batalla és la nova coordinadora de la Taula Cívica de Bellaterra. La bellaterrenca i vocal d'Esquerra Republicana a Bellaterra va ser ratificada com a nova organitzadora de la taula d'entitats del poble en la seva última reunió, celebrada el passat dijous 6 de febrer al vespre. Segons indiquen des de la mateixa taula d'entitats, compresa per 24 associacions i representants veïnals de Bellaterra, Batalla va rebre fins a 13 vots a favor, un en contra i una abstenció dels 15 representants presents.

 

 

La representant d'Esquerra Republicana a la Taula ve a suplir el paper de coordinador que Enric Pallàs ha dut a terme des de la creació de la reunió d'entitats, el febrer de 2016, exhaurint el màxim mandat disponible de dos anys, amb una pròrroga de dos més. Pallàs va començar amb la creació de la Taula en representació de l'ANC Bellaterra juntament amb 13 entitats més i, des de llavors, destaca que s'han sumat a la reunió trimestral un total de 24 entitats del poble. Un espai creat per servir de “lloc a on es troben les entitats de Bellaterra, que representen bona part dels veïns, i que ha de servir per ajudar a l'EMD” amb la creació d'iniciatives, l'anàlisi de les problemàtiques pel veïnat i la coordinació de grups de treball per tirar endavant propostes de millora, explica el bellaterrenc.

 

 

Pallàs es mostra content de la tasca feta per la Taula Cívica en aquests anys sota la seva coordinació: “jo m'he sentit molt bé treballant a la Taula Cívica, perquè he vist que tots valoràvem el que fèiem entre tots”, agraeix. Alhora, destaca la feina feta amb iniciatives com la instal·lació de desfibril·ladors al barri, una comissió de sanitat que va acabar entomant l'EMD o “alguns plans de mobilitat que van acabar sent desestimats” per l'administració, entre altres projectes presentats a EMD o Ajuntament de Cerdanyola.

 

 

Integrants assistents a la Taula Cívica de Bellaterra d'aquest dilluns 18
Integrants assistents a la Taula Cívica de Bellaterra en una sessió anterior | Jordi Tardós

 

 

L'elecció de Laura Batalla va ser atacada pel representant blog online Bellaterra.cat, que va criticar la politització de la taula derivada de l'elecció de la representant d'Esquerra Republicana de Catalunya a Bellaterra com a coordinadora. Per la seva part, la nova coordinadora explica que “la política no és la meva motivació”, i que va passar a formar part com a vocal perquè “m'agradava el projecte de Quim Oltra per Bellaterra”: “jo de política en tinc poc”, assegura. 

 

 

Pel que fa a la tasca que entoma, Batalla destaca les seves ganes per impulsar de nou les comissions de treball que van sorgir durant la creació de la Taula Cívica. “Hem de fer que la taula sigui un tema més actiu a Bellaterra”, diu: “que no sigui només una reunió trimestral per saber com estan les coses, sinó que s'ha de treballar“, indica.