Blanco amb la regidora de Gent Gran, Carme Arché, i l'alcalde Carlos Cordón
Blanco amb la regidora de Gent Gran, Carme Arché, i l'alcalde Carlos Cordón | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

La cerdanyolenca Remedios Blanco Zambrana va complir 100 anys el passat 9 de febrer. Com a part de la celebració d'una fita vital tan important com és la d'arribar a aquesta edat, la regidora de Gent Gran, Carme Arché, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón, van assistir a la festa de celebració del centenari de la veïna el dissabte 8 al matí.

 

 

Nascuda a Olvera, a la província de Cadis, resideix a Cerdanyola des dels 20 anys, i va celebrar el seu centenari a la residència assistida per a gent gran a on viu, a l’Avinguda de Lesseps. Acompanyada per la seva família, companyes i companys de la residència, junt amb el personal que hi treballa, va gaudir d’una festa on no hi va faltar el pastís dels 100 anys i regals per l’efemèride. Els seus 6 besnets la van ajudar a apagar les espelmes, en una festa avançada un dia perquè tothom gaudís d'una celebració en la que Remedios no va parar de riure.

 

 

Cordón i Arché van compartir la festa amb la veïna, lliurant-li uns obsequis en nom de la ciutat: un ram de flors, un diploma i un pin. La Generalitat de Catalunya, titular de la residència pública que gestiona el grup Pere Mata, va obsequiar Blanco amb un regal junt amb un text on es destacava l’important paper de la gent gran en la nostra societat.

 

 

Remedios Blanco Zambrana té dos fills, 4 nets i 6 besnets. Al llarg de la seva vida Remedios va combinar les feines de casa amb treballs de neteja. Darrerament va dedicar-se a fer tasques de cura familiar i de la llar.