Un plat de bacallà d'un dels restaurants participants en una altra edició
Un plat de bacallà d'un dels restaurants participants en una altra edició | Lali Álvarez

 

 

El bacallà tornarà a ser el protagonista en la catorzena Setmana del Bacallà a Cerdanyola del Vallès del 21 de febrer a l'1 de març. Fins a 19 establiments s'han sumat a la iniciativa que proposa oferir diverses versions de plats amb el bacallà com a producte principal.

 

 

Aquest 13 de febrer, el Mercat de Les Fontetes ha acollit la presentació de la 14a Setmana del Bacallà. El president dels Concesionaris del mercat, Fermí Puig, ha exposat una peça de bacallà skrei. “Ara és la temporada de l'skrei”, ha destacat Puig. El president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i propietari de Los Abetos, Antonio Castro, també ha assenyalat les virtuts de l'skrei: “És un bacallà que recorre mil quilòmetres per tornar al seu lloc d'origen. Això fa que la musculatura estigui més desenvolupada”.

 

 

El funcionament de la campanya serà la mateixa que en edicions anteriors: els restaurants oferiran un mínim d'un plat amb bacallà als menús diaris, i un mínim de cinc plats amb bacallà a la carta. Quant a les receptes, els bars i restaurants són lliures de preparar el bacallà com millor considerin. “El bacallà ens dona molt joc a l'hora de pensar les receptes”, assegura Antonio Castro.

 

 

Roda de premsa de presentació de la Setmana del Bacallà
Roda de premsa de presentació de la Setmana del Bacallà | Mónica GM

 

 

Escollir el bacallà d'entre tots els aliments existents no és casualitat. La iniciativa de crear una setmana centrada en aquest producte té la motivació de promocionar un tipus de peix que ha passat de considerar-se “el menjar dels pobres” i cuinar-se a les cases a arribar a tenir preus alts. L'augment de preu, però, també és degut a un increment de la qualitat del producte, tal com destaquen els mateixos restauradors.

 

 

La regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, ha destacat la qualitat de la restauració a la ciutat i ha fet una crida perquè els cerdanyolencs i cerdanyolenques s'apropin als bars i restaurants locals i apostin pels plats de bacallà.

 

 

Tallers i concursos

En aquesta edició s'han incorporat un taller, un concurs i una exposició a la Setmana del Bacallà. El divendres 28 de febrer, a les 17.30 h, el Mercat Municipal de Serraperera oferirà un taller de cuina tradicional del bacallà. El taller estarà dirigit per Montse Torregrossa i cal fer inscripció prèvia al mateix mercat.

 

 

Per una altra banda, el dissabte 7 de març a les 11.30 h, es farà un concurs de receptes de cuina amb bacallà al Mercat Municipal de Les Fontetes. En aquest concurs, un jurat valorarà l'elaboració, presentació i el gust dels plats. Els concursants s'hauran d'inscriure al Mercat de Les Fontetes i podran finalitzar l'elaboració del plat al mateix mercat. Els productes hauran de ser comprats al mercat. En total s'atorgaran cinc premis que consistiran en vals de compra per a les parades del Mercat de Les Fontetes i/o sopars als restaurants que participen en la Setmana del Bacallà.

 

 

També en relació amb el bacallà, la Biblioteca Central acollirà una exposició bibliogràfica de cuina a la planta -1.

 

 

Els restaurants participants 

Un total de 19 bars i restaurants cerdanyolencs participaran en aquesta edició de la Setmana del Bacallà: Bar Alaska, Bar Grau, Ca l'Enric, Cafeteria Cheer, Capicua, Casa Andreu 1, Casa Andreu 2, Cinnamon, El Pinar, El racó de la plaça, Els cargols, Malagrapa, Oddvar, Piropo, Restaurant Los Abetos, Tanino, Taps i Tapes, Masia Tito Carlos i Tocat de l'olla.

 

 

Consulta el mapa dels restaurants participants.