Ferrocarrils elimina part de l’arbrat proper a les vies fet malbé pel Glòria

by | febr. 17, 2020 | Societat

La tala ha eliminat bona part de l'arbrat en males condicions a causa del temporal Glòria

La tala ha eliminat bona part de l'arbrat en males condicions a causa del temporal Glòria | Cedida

 

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha estat enretirant durant les últimes setmanes una gran quantitat d'arbres al voltant de la Via Verda i les vies del tren prop de l'estació de Bellaterra. Segons diuen des de l'empresa, la tala es deu al fet que bona part dels pins de la zona de Bellaterra van quedar malmesos pel temporal Glòria i suposaven un perill per la infraestructura ferroviària

 

 

Diversos veïns havien cridat l'atenció sobre aquestes tasques, uns veïns que veien amb preocupació la disminució d'arbrat a la zona de la Via Verda. L'empresa de la Generalitat de Catalunya explica que han fet l'actuació auditant i revisant l’estat dels arbres afectats i talant preventivament diferents arbres propers a les vies del tren. Una tasca que, argumenten, s'ha fet per a poder garantir la fiabilitat del servei i que inclourà també replantar nous arbres a la mateixa zona.

 

 

Alguns arbres han sigut enretirats just al costat de la Via Verda

Alguns arbres han sigut enretirats just al costat de la Via Verda | Cedida

 

 

D'altra banda, l'empresa explica que aquests nous arbres es situaran a una “distància de seguretat” de les vies per evitar nous problemes en el futur. A més, Ferrocarrils assegura que es vol recuperar, en la mesura del possible, el paisatge arbrat de l'entorn de les vies i la Via Verda del Vallès. 

 

 

La nova enretirada de l'arbrat a Bellaterra es duu a terme en un moment en què alguns veïns ja estan sensibilitzats per la disminució d'arbres a la mateixa zona per obres de Ferrocarrils. Entre elles es troben les tasques de construcció de la nova subestació elèctrica per la línia S2, així com el canvi d'agulles fet a l'estació de Bellaterra per minvar el soroll de pas dels combois. 

 

 

Tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat traient arbrat de la zona propera a les vies

Tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat traient arbrat de la zona propera a les vies | Cedida

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: