La tala ha eliminat bona part de l'arbrat en males condicions a causa del temporal Glòria
La tala ha eliminat bona part de l'arbrat en males condicions a causa del temporal Glòria | Cedida

 

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha estat enretirant durant les últimes setmanes una gran quantitat d'arbres al voltant de la Via Verda i les vies del tren prop de l'estació de Bellaterra. Segons diuen des de l'empresa, la tala es deu al fet que bona part dels pins de la zona de Bellaterra van quedar malmesos pel temporal Glòria i suposaven un perill per la infraestructura ferroviària

 

 

Diversos veïns havien cridat l'atenció sobre aquestes tasques, uns veïns que veien amb preocupació la disminució d'arbrat a la zona de la Via Verda. L'empresa de la Generalitat de Catalunya explica que han fet l'actuació auditant i revisant l’estat dels arbres afectats i talant preventivament diferents arbres propers a les vies del tren. Una tasca que, argumenten, s'ha fet per a poder garantir la fiabilitat del servei i que inclourà també replantar nous arbres a la mateixa zona.

 

 

Alguns arbres han sigut enretirats just al costat de la Via Verda
Alguns arbres han sigut enretirats just al costat de la Via Verda | Cedida

 

 

D'altra banda, l'empresa explica que aquests nous arbres es situaran a una “distància de seguretat” de les vies per evitar nous problemes en el futur. A més, Ferrocarrils assegura que es vol recuperar, en la mesura del possible, el paisatge arbrat de l'entorn de les vies i la Via Verda del Vallès. 

 

 

La nova enretirada de l'arbrat a Bellaterra es duu a terme en un moment en què alguns veïns ja estan sensibilitzats per la disminució d'arbres a la mateixa zona per obres de Ferrocarrils. Entre elles es troben les tasques de construcció de la nova subestació elèctrica per la línia S2, així com el canvi d'agulles fet a l'estació de Bellaterra per minvar el soroll de pas dels combois. 

 

 

Tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat traient arbrat de la zona propera a les vies
Tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat traient arbrat de la zona propera a les vies | Cedida