Montse Soler i Ricard Puig durant la xerrada
Montse Soler i Ricard Puig durant la xerrada | ANC Bellaterra

 

 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aposta per transformar el teixit associatiu i empresarial català cap a la independència. Així ho van indicar a la xerrada “Cambra de comerç i eines de país” organitzada per ANC Bellaterra el passat 12 de febrer al Club Bellaterra. La conferència va anar a càrrec de l'integrant del consell executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona i secretària nacional de l'ANC, Montse Soler i Prat, i va estar presentada pel coordinador de l'entitat bellaterrenca, Ricard Puig i Coll.

 

 

Soler va començar l'acte fent una primera exposició de com es va guanyar la candidatura presentada per l'ANC a la Cambra de Comerç de Barcelona. Segons va explicar, dels 60 membres de govern de la cambra, la candidatura de l'ANC presidida per Joan Canadell va aconseguir els 31 suports que li van donar la majoria. El coordinador de l'entitat a Bellaterra va expressar que la Cambra representa a tot l'empresariat, des del petit autònom fins a les grans empreses, alhora què és un enllaç entre govern i món empresarial.

 

 

La segona part de la xerrada es va dedicar a exposar quines eines de país hi ha a Catalunya per aconseguir que la societat triï persones que liderin els diferents estaments i transmetin valors independentistes. Aquestes eines poden ser les governamentals, sindicats, col·legis professionals, federacions esportives, universitats i un llarg etcètera de plataformes d'organització social que poden permetre que els ideals independentistes esdevinguin en un suport palpable als objectius per la independència de Catalunya.

 

 

Al final de la xerrada es va servir un piscolabis
Al final de la xerrada es va servir un piscolabis | Anc Bellaterra

 

 

Per acabar, la secretària nacional de l'entitat transmetre un missatge que es pot resumir en tres preceptes: cada cop que es canvia una entitat unionista per convertir-la en independentista es fa un pas de gegant; cada nova entitat independentista, per petita que sigui, dóna espai, aire i ales a les altres que ja ho són; cada nova entitat a favor de la Independència, per petita que sigui, obre camí perquè se'n transformin d'altres.

 

 

La conferència va acabar amb un piscolabis per a tots els assistents.