Font de la Bonaigua | Toni Alfaro

 

 

La Unió de Veïns de Bellaterra i l'EMD de Bellaterra han presentat conjuntament el projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua a l'Ajuntament de Cerdanyola, que a partir d'ara se'n farà càrrec davant l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Així ho assegura la Unió de Veïns que diu que durant la setmana del 10 de febrer es va reunir, juntament amb el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, amb l'alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón.

 

 

De la reunió entre els dos representants municipals i l'associació de veïns en va sortir una bona receptivitat cap als projectes del Parc del Torrent de la Bonaigua, a més de cap a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a Bellaterra. És per això, expliquen des de l'entitat, que es va acceptar que, d'ara en endavant, es presentin els dos projectes de forma conjunta per l'EMD i la Unió de Veïns i quedin en mans de l'Ajuntament de Cerdanyola de cara a presentar-ho a l'AMB. Aquest organisme serà qui hagi de decidir si finalment s'aplica o no el projecte.

 

 

“Es tracta d'una bona oportunitat per seguir reclamant les millores imprescindibles per deixar de ser una urbanització totalment obsoleta“, destaca Josep Maria Riba, president de l'associació veïnal. D'altra banda, transmet la bona voluntat de l'entitat de cara a col·laborar amb l'EMD per millorar la qualitat de vida i els espais de Bellaterra en tots els aspectes. 

 

 

De què es tracta el projecte?

 

El projecte consisteix en convertir l'actual torrent de la Bonaigua, que creua tota Bellaterra de dalt a baix, en un parc sostenible i apte per al seu ús. Això suposaria un eix verd que connectaria el punt més alt de Bellaterra amb el més baix, amb un traçat paral·lel a l'actual torrent. Tot plegat, amb un recorregut adaptat amb zones de passeig, places, pistes esportives i camins escolars segurs, que volen fer la funció d'una via sense creuament de trànsit rodat i pulmó verd.

 

Per a saber-ne més feu clic aquí.

 

Visió aèria de Bellaterra amb el recorregut del torrent creuat al mig | Redacció

 

Mapa explicatiu del projecte | Elaboració pròpia