'Fantasia Xarau' va guanyar el primer premi

'Fantasia Xarau' va guanyar el primer premi | Laura Arias

 

 

El Carnaval ha arribat un any més a Cerdanyola del Vallès i, en aquests dies on tot és possible, grans i petits han sortit al carrer disfressats per gaudir de la màgia d'aquesta celebració

 

 

El Dijous Gras

El Dijous Gras celebrat el 20 de febrer va donar el tret de sortida a una setmana de Carnaval plena de rialles i màgia. El Rei Carnestoltes va arribar a la ciutat amb la intenció d'animar als nens i nenes a gaudir de les activitats programades per la setmana. A més, va aprofitar per fer una sèrie de proclamacions: va explicar que no hi haurà llei fins que no hi hagi igualtat i que les persones no seran persones si no poden riure. També va fer proclames feministes remarcant el ‘No és no’ i apuntant que l’amor ha de ser lliure i compartit. 

 

 

 

 

Més animació infantil 

El Carnaval va seguir durant el divendres 21 de febrer a la plaça de l'Abat Oliba amb el grup Plàstics, que va fer ballar a tota la família. Disfresses de tota mena s'acaramullaven a la plaça mentre el grup d'animació donava instruccions als més petits: “que aixequin la mà els més valents d'aquesta festa!”, cridava des de l'escenari. Així, els petits, acompanyats dels seus pares i mares, formaven rotllanes, túnels i cercles per ballar tots junts. 

 

 

 

 

La Gran Rua de Carnaval

El plat fort va arribar durant la tarda del dissabte 22 de febrer. La tan esperada Rua de Carnaval va arreplegar milers de cerdanyolencs als carrers de la ciutat i van ser 34 les comparses que hi van participar.

 

 

Ovnis, follets, animals i personatges de conte van recórrer els carrers cèntrics de Cerdanyola despertant rialles i expectació. Els caramels i gelats gegants de la carrossa del Rei Carnestoltes obrien el pas a totes les comparses. Així, la rua va començar des de l'Avinguda d'Espanya, on es trobaven els jutges. Ells, encara que més durs que els espectadors, també van ensenyar alguns somriures als participants.

 

 

Com és habitual, les escoles de ball de la ciutat van voler aprofitar per mostrar als veïns i veïnes la màgia de les seves danses amb un vestuari especial. L'escola de ball Qóreo va enlluernar al públic amb els seus vius colors i les seves carrosses inspirades en Egipte i l'escola de dansa Roger's va ser l'encarregada de tancar la rua amb un gran ball. 

 

 

 

 

Enguany també han destacat les comparses amb missatges reivindicatius. Els éssers del bosc de l'escola Xarau reclamaven més conscienciació pel canvi climàtic i la contaminació. Imitant la famosa cançó del Chikilicuatre, els participants cantaven “cuidem la natura perquè és el nostre món. Es fa amb, un: la connexió, dos: l'energia, tres: amb molt d'amor, quatre: amb alegria”. Fins i tot, els pingüins i esquimals d'una altra de les comparses aclamaven a Greta Thunberg

 

 

El feminisme també ha tingut protagonisme en la gran Rua del Carnaval. Les dones, vestides del cartell americà 'We can do it', ballaven 'Ain't your mama' de Jennifer López i 'A quién le importa' de Fangoria deixant clar que les dones “no són mares de ningú” i que “no tenen amo”. A més, tampoc han faltat les reivindicacions locals. Les escoles públiques de Cerdanyola com Les Fontetes i La Sínia acompanyaven la seva comparsa amb un cartell contra les retallades i per “salvar l'escola pública“. També hi ha participat una comparsa en manifestació contra el crematori: “per un mediambient sa en el que puguem respirar”, manifestaven els participants. 

 

 

 

 

La Rua va finalitzar a les 19 h al Parc Xarau on tot seguit va començar un ball de disfresses amb l'orquestra Jukebox i l'entrega de premis a les comparses guanyadores. 

 

 

Els guanyadors 

En el concurs s'ha valorat els criteris de creativitat, elaboració i la posada en escena. El primer premi se l'han emportat els 200 participants de l'Escola Xarau amb la seva 'Fantasia Xarau'. El segon premi ha estat per la comparsa 'Welcome to Egypt' de l'escola de ball Qóreo, formada per més de 150 persones i, finalment, el tercer premi l'ha guanyat 'Escoleto Planet', amb 197 participants. 

 

 

Gran Ball de Carnaval

Una de les novetats del Carnaval d'enguany a la ciutat va ser la celebració del gran Ball de Carnaval, tradicional en aquesta data. El Pavelló de Can Xarau va acollir, a les 22 h, el ball tradicional d'aquesta festa amb l'Orquestra Prometida