Bombers i veïns s'han concentrat davant el bloc
Bombers i veïns s'han concentrat davant el bloc | @CreuRojaSBD

 

 

Ensurt majúscul aquest dimecres a la tarda al barri dels Merinals de Sabadell quan s’ha ensorrat el sostre del lavabo d’un dels blocs amb problemes estructurals. Per sort cap persona ha resultat ferida. Quatre famílies han estat desallotjades i han fet nit fora del seu domicili. 

 

 

L’estat d’uns 150 pisos del barri dels Merinals porta de corcoll des de fa molts mesos els seus residents. Demanen que els blocs siguin enderrocats i se’ls faciliti un habitatge nou com a la resta d’immobles amb patologies estructurals. No obstant, tot està ara pendent d’un informe extern que ha de dictaminar si els pisos es poden rehabilitar, i per tant mantenir, o s’han d’enderrocar i substituir. L’acord per tenir un informe extern ha costat molt.

 

 

Mentrestant les famílies segueixen amb l’ai al cor. Algunes tenen part dels seus habitatges apuntalats. Aquest dimecres ha caigut part del sostre d’un habitatge del bloc 55. El pis té una família residint-hi però no hi havia ningú quan hi ha hagut l’ensurt i no cal lamentar danys personals.

 

 

Quatre famílies desallotjades

Després d’una primera visita dels Bombers, es va determinar desallotjar quatre famílies del bloc parcialment esfondrat. Han fet nit en domicilis dels seus familiars, excepte en un cas. La família ha estat reallotjada en una pensió, segons han explicat fons municipals l'iSabadell.

 

 

Durant tota la tarda i vespre, tant Bombers com tècnics municipals van inspeccionar el bloc. Per qüestions de seguretat es va decidir desallotjar quatre habitatges. Aquest matí el consistori i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, titular dels edificis problemàtics, es reuniran. El consistori demanarà que s’acceleri l’informe per determinar si els blocs s’han d’enderrocar o es poden rehabilitar. Diversos regidors del govern municipal es van desplaçar al barri per seguir l’incidència. Creu Roja Sabadell també es va desplaçar, oferint suport a les famílies afectades.

 

 

Mentre inspeccionaven l’edifici, els Bombers van trobar una plantació de marihuana, d’unes 300 plantes. No obstant, es desvincula la plantació de les causes de l’esfondrament.

 

 

La FAV demana cessaments o dimissions

La situació d’aquests blocs ha estat llargament denunciada per l’Associació de Veïns dels Merinals. La Federació d’Associacions Veïnals (FAV) de Sabadell, que agrupa una vintena llarga d’entitats veïnals, celebra que ara no hi hagi hagut víctimes però denuncia que l’estat d’aquests blocs obliga a fer de forma urgent l’estudi promès.

 

 

Recorden així mateix que dels 762 habitatges dels Merinals, el 78 per cent es van enderrocar i substituir per pisos nous mentre que aquestes 170 vivendes, el 22 per cent, es van rehabilitar, de forma insuficient com s’està demostrant. La FAV demana responsabilitats polítiques ara a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i que s’abordin de forma immediata mesures per tranquil·litzar la resta de veïns i ajudar les famílies perjudicades per l’esfrondrament.