Una concentració pel Dia Internacional de la Dona a la UAB al 2018
Una concentració pel Dia Internacional de la Dona a la UAB al 2018 | UAB

 

L'Observatori per a la Igualtat de la UAB organitza l'acte institucional amb motiu del Dia de les Dones Treballadores, el 5 de març a les 11.30 h, dia en el qual també celebrarà el seu quinzè aniversari, i es retrà tribut a la seva responsable tècnica, Laura Duarte. Diferents facultats organitzen també actes amb motiu de l'efemèride.

 

 

La sala d'actes del Rectorat acollirà l'acte en què es commemorarà l'aniversari de l'organisme universitari i la jornada institucional d'enguany amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Estarà presidit per la rectora de la UAB, Margarita Arboix; la vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat, Sara Moreno; i la directora de l'Observatori, Maria Prats.

 

  

Moreno i Prats presentaran les línies de treball de l'Observatori i, tot seguit, com és tradicional en la celebració institucional del 8 de març, es retrà homenatge a una figura de la UAB per la seva trajectòria i contribució, que enguany serà Laura Duarte, resposable tècnica de l'Observatori. A la segona part de l'acte, una taula rodona reunirà María Jesús Izquierdo, Carolina Gala, Montserrat Rifà i Joana Gallego, totes elles directores anteriors de l'organisme, par parlar de la seva trajectòria. 

 

 

L'Observatori per a la Igualtat de la UAB es dedica “principalment a l'anàlisi de les desigualtats a l'educació superior, concretament a l'estudi i la diagnosi del sexisme i les desigualtats per discapacitat, des d'una perspectiva interseccional”. S'ocupa de sensibilitzar sobre les diferents formes de desigualtat i discriminació al conjunt de la comunitat universitària i implementar polítiques d'igualtat.

 

Cartell commemoratiu dels 15 anys de l'Observatori per la Igualtat de la UAB
Cartell commemoratiu dels 15 anys de l'Observatori per la Igualtat de la UAB | UAB

  

  

Xerrada sobre ecofeminisme, a la Sala Teatre

A més de l'acte de l'Observatori per la Igualtat, s'organitzaran al campus altres activitats al voltant de la commemoració del 8 de març. El dia 3 de març, Yayo Herrero, vicepresidenta de la fundació FUHEM i excoordinadora confederal d'Ecologistes en Acció, pronunciarà la conferència “L'ecofeminisme davant l'emergència climàtica“. Tindrà lloc a la sala Teatre de la plaça Cívica, a les 13 h. Aquesta xerrada s'emmarca dins de les activitats dedicades al tema l'emergència climàtica al llarg d'aquest curs.

  

 

Jornada sobre ciberviolència contra les dones, a Dret

D'altra banda, el 4 de març, la Facultat de Dret organitza també una jornada institucional al voltant del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Titulada Ciberviolència contra les dones: anàlisi jurídic, estat de la qüestió i reptes pendents“, aplegarà a partir de les 9.30h i fins  a les 13.00h, especialistes de diferents camps acadèmics i professionals que debatran sobre el tema. 

 

  

Jornada sobre ensenyar a traduir i interpretar amb perspectiva de gènere, a Traducció

La Facultat de Traducció i Interpretació acollirà el divendres, 6 de març, la Jornada “Ensenyar a traduir i interpretar amb perspectiva de gènere“, destinada a professorat universitari, doctorands i professorat d'altres cicles educatius en l'àmbit de la traducció i la llengua. De 9.30h a 14h diverses docents d'universitats d'arreu d'Espanya i Europa copartiran les seves experiències docents a l'ora de combinar la perspectiva de gènere i la traducció. A més, hi haurà dos tallers pràctics a la tarda, un de llengua i un altre de traducció, a l'Aula multimèdia B de la FTI

 

 

Portes Obertes i sessions específiques al SAF

El dijous 5 de març de 2020, el SAF celebra el Dia de la Dona i obre a tothom les seves portes per oferir activitats especialment adreçades al públic femení i fomentar la pràctica d’activitat física entre les dones. S'han programat un seguit de propostes gratuïtes per conscienciar dels seus beneficis: sessions d'entrenament amb pes lliure, iniciació a cardiobox i entrenament en suspensió i formació i informació en treball de sòl pelvià.