La UAB prepara les activitats pel Dia Internacional de les Dones Treballadores

by | febr. 27, 2020 | Societat

Una concentració pel Dia Internacional de la Dona a la UAB al 2018

Una concentració pel Dia Internacional de la Dona a la UAB al 2018 | UAB

 

L'Observatori per a la Igualtat de la UAB organitza l'acte institucional amb motiu del Dia de les Dones Treballadores, el 5 de març a les 11.30 h, dia en el qual també celebrarà el seu quinzè aniversari, i es retrà tribut a la seva responsable tècnica, Laura Duarte. Diferents facultats organitzen també actes amb motiu de l'efemèride.

 

 

La sala d'actes del Rectorat acollirà l'acte en què es commemorarà l'aniversari de l'organisme universitari i la jornada institucional d'enguany amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Estarà presidit per la rectora de la UAB, Margarita Arboix; la vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat, Sara Moreno; i la directora de l'Observatori, Maria Prats.

 

  

Moreno i Prats presentaran les línies de treball de l'Observatori i, tot seguit, com és tradicional en la celebració institucional del 8 de març, es retrà homenatge a una figura de la UAB per la seva trajectòria i contribució, que enguany serà Laura Duarte, resposable tècnica de l'Observatori. A la segona part de l'acte, una taula rodona reunirà María Jesús Izquierdo, Carolina Gala, Montserrat Rifà i Joana Gallego, totes elles directores anteriors de l'organisme, par parlar de la seva trajectòria. 

 

 

L'Observatori per a la Igualtat de la UAB es dedica “principalment a l'anàlisi de les desigualtats a l'educació superior, concretament a l'estudi i la diagnosi del sexisme i les desigualtats per discapacitat, des d'una perspectiva interseccional”. S'ocupa de sensibilitzar sobre les diferents formes de desigualtat i discriminació al conjunt de la comunitat universitària i implementar polítiques d'igualtat.

 

Cartell commemoratiu dels 15 anys de l'Observatori per la Igualtat de la UAB

Cartell commemoratiu dels 15 anys de l'Observatori per la Igualtat de la UAB | UAB

  

  

Xerrada sobre ecofeminisme, a la Sala Teatre

A més de l'acte de l'Observatori per la Igualtat, s'organitzaran al campus altres activitats al voltant de la commemoració del 8 de març. El dia 3 de març, Yayo Herrero, vicepresidenta de la fundació FUHEM i excoordinadora confederal d'Ecologistes en Acció, pronunciarà la conferència “L'ecofeminisme davant l'emergència climàtica“. Tindrà lloc a la sala Teatre de la plaça Cívica, a les 13 h. Aquesta xerrada s'emmarca dins de les activitats dedicades al tema l'emergència climàtica al llarg d'aquest curs.

  

 

Jornada sobre ciberviolència contra les dones, a Dret

D'altra banda, el 4 de març, la Facultat de Dret organitza també una jornada institucional al voltant del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Titulada Ciberviolència contra les dones: anàlisi jurídic, estat de la qüestió i reptes pendents“, aplegarà a partir de les 9.30h i fins  a les 13.00h, especialistes de diferents camps acadèmics i professionals que debatran sobre el tema. 

 

  

Jornada sobre ensenyar a traduir i interpretar amb perspectiva de gènere, a Traducció

La Facultat de Traducció i Interpretació acollirà el divendres, 6 de març, la Jornada “Ensenyar a traduir i interpretar amb perspectiva de gènere“, destinada a professorat universitari, doctorands i professorat d'altres cicles educatius en l'àmbit de la traducció i la llengua. De 9.30h a 14h diverses docents d'universitats d'arreu d'Espanya i Europa copartiran les seves experiències docents a l'ora de combinar la perspectiva de gènere i la traducció. A més, hi haurà dos tallers pràctics a la tarda, un de llengua i un altre de traducció, a l'Aula multimèdia B de la FTI

 

 

Portes Obertes i sessions específiques al SAF

El dijous 5 de març de 2020, el SAF celebra el Dia de la Dona i obre a tothom les seves portes per oferir activitats especialment adreçades al públic femení i fomentar la pràctica d’activitat física entre les dones. S'han programat un seguit de propostes gratuïtes per conscienciar dels seus beneficis: sessions d'entrenament amb pes lliure, iniciació a cardiobox i entrenament en suspensió i formació i informació en treball de sòl pelvià.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: