Interior de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra
Interior de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

La T-10 desapareix oficialment i entra en vigor la nova targeta multipersonal, la T-familiar. El nou títol ha entrat en vigor aquest diumenge 1 de març i ja es pot adquirir a les diferents estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

 

 

La T-familiar és l'última novetat de la nova política tarifaria aprovada per l'Autoritat del Transport Metropolità després de les queixes rebudes, especialment a les xarxes socials, per la desaparició de la T-10. Els dos títols poden ser utilitzats per diferents persones però en canvi, hi ha diferències en el nombre de viatges i la durada d'aquests.

 

 

El nou bitllet tindrà un preu de 10 euros i compta amb 8 viatges i es podrà utilitzar durant 30 dies consecutius des de la primera validació mentre que, la T-10 eren 10 viatges i el temps d'utilització s'estenia fins al canvi de tarifes. A més, la T-familiar no caldrà cap documentació específica per adquirir-la.

 

 

Finalment, els títols comprats l'any passat van caducar el 29 de febrer i ja no podran ser utilitzar a excepció de les targetes trimestrals, que es podran seguir utilitzant fins al 31 de març.