Puré de pèsols de temporada per preparar-nos per la primavera

by | març 4, 2020 | Pa Amb Oli

Ous amb puré de pèsols

Ous amb puré de pèsols | Receptes.cat

 

 

Amb el final de l'hivern a tocar, el pròxim divendres 20 de març, la cuina més feixuga va quedant enrere en el receptari i comença la temporada de molts fruits i verdures de l'horta. Entre ells, un dels més versàtils és el pèsol. Normalment plantejats com acompanyament de diferents tipus de plats, com les carns, el peix o una gran varietat de guisats, els pèsols són un dels conreus més antics de la humanitat i amb major presència a la dieta de comunitats al llarg de tot el món. Tot i que antigament eren apreciats pel seu alt contingut en proteïnes, avui en dia s'empra com una verdura versàtil i fàcil de preparar. 

 

 

Avui us proposem una solució ideal per un menjar lleuger, saborós i facilíssim de fer tot aprofitant la temporada de pèsols: un puré de pèsols amb ous i cansalada. La textura suau del puré s'ajunta amb la cremositat i melositat de l'ou, per acabar sent rematada per l'estructura cruixent i el gust intens de la cansalada. Una combinació facilíssima i elegant per a qualsevol àpat amb convidats. 

 

 

Us animeu a fer-lo? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • Quatre ous grans
  • 500 grams de pèsols frescos o congelats
  • Dos litres de brou vegetal
  • Un ram petit de menta seca
  • Un litre i mig de crema de llet
  • Una cullerada de crema fresca
  • Mitja culleradeta de coriandre en pols
  • Mitja culleradeta de pebre d'espelta molta
  • 12 talls de cansalada
  • Pebre
  • Sal

 

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, bullirem els ous durant uns cinc minuts, els retirarem, els refredarem amb aigua freda i els reservarem
  • Ara bullirem els pèsols amb el brou vegetal i, un cop hagin arribat al punt d'ebullició, els retirarem, deixarem reposar un parell de minuts i els escorrerem
  • Tot seguit, agafarem els pèsols, els hi afegirem la menta i farem un puré ben fi
  • Anirem abocant a poc a poc la crema fins que es quedi un puré cremós, però encara una mica espès 
  • Llavors, hi agregarem la crema fresca i salpebrarem al gust
  • És el moment d'atacar la cansalada: en una paella de tefló la fregirem sense greix a foc mitjà fins que estigui cruixent
  • Escorrerem sobre paper absorbent de cuina l'excés de greix
  • Ara picarem ben fines quatre tires de cansalada amb un ganivet ben esmolat
  • Distribuirem el puré de pèsols en bols o cassoletes, tot fent un petit buit al centre per obrir i deixar lliscar cada ou amb cura sobre el puré 
  • Finalment, decorarem la superfície amb la cansalada picada i la rematarem amb dos talls de cansalada cuita per bol

 

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: