Estudiants d'estada a la UAB
Estudiants d'estada a la UAB | UAB

 

 

El proper 11 de març, la UAB organitza una sessió informativa sobre les beques Fulbright adreçada a estudiants dels últims cursos de grau, de màster i de doctorat interessats en estudiar o investigar en una universitat dels Estats Units el curs 2021-2022. Tindrà lloc a les 11 h, a la sala d'actes de les facultats de Ciències Polítiques i de Sociologia i d'Economia i Empresa. Hi intervindran Alberto López i Nanor Demirjian, director executiu i assessora acadèmica, respectivament, de la Comissió Fulbright-Espanya, així com Maite Paramio, adjunta del Vicerrectorat de Relacions Internacionals de la UAB.

 

 

Els ajuts s'atorguen a titulats superiors i inclouen una assignació econòmica mensual, les despeses de matrícula i viatge d'anada i tornada, i una assegurança mèdica i d'accidents. Al llarg dels anys, 235 estudiants de la UAB han obtingut una beca Fulbright i, actualment, cinc persones estan realitzant estades a la Boston University, a la Louisiana State Universty at Baton Rouge, a la University of Wisconsin, a la New York University i a la Susquehanna University. A més, 105 becaris Fulbright han esdevingut professors de la UAB. Pel que fa a l'actual convocatòria, el termini per presentar sol·licituds de cara al curs 2021-2022 es tancarà el proper 14 d'abril.

 

 

Aquest programa va ser creat l'any 1946 per iniciativa del senador James William Fulbright i, des d'aleshores, ha facilitat la mobilitat de 300.000 persones. El seu finançament procedeix principalment del Congrés dels Estats Units, encara que també té el suport econòmic d'entitats públiques i privades d'aquest país, així com dels estats participants del programa. L'any 2014, el programa va ser guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de cooperació internacional.